Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи ще излязат отново

...
Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи ще излязат отново
Коментари Харесай

Превозвачите: Блокада на 18-и! Събев: Филмът приключи

Заради проваления разговор с държавното управление автобусните превозвачи ще излязат още веднъж на митинг.

„ На 18 май сме оповестили прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на безусловно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас “, разгласи тази заран пред бТВ Магдалена Милтенова - ръководител Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, афектирани от думи на министър-председателя.

По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета разясниха, че приключването на записа потвърждава, че превозвачите са търсили провокация.

„ В последна сметка излезе една истина, ние не сме били на загадка среща, няма нищо скрито и нищо персонално “, разгласи Милтенова.

От думите й излиза, че записът е изработен и възложен от хора от Министерския съвет.

Милтенова подсети и какво са настояванията на превозвачите: понижаване на цената на горивата чрез премахването на биодобавката и понижаване на акциза; погашение на обещаните дотации на превозвачите и обсегът на тол системата да не се уголемява.

„ Искаме способен министър. Искаме министър, който милее за автобусния отрасъл, не министър, който атакува автобусния отрасъл, не е министър, който атакува превозвачите, които обезпечават 20% от брутния вътрешен артикул “, добавя председателката на конфедерацията.

Също през днешния ден транспортният министър Николай Събев разяснява случая.

" Протестират превозвачите, които години наред са били облагодетелствани ", съобщи той пред бТВ.

По мотив абсурда Събев пусна и пост във фейсбук:



„ В предходните години страната е раздавала обилно и без доста да внимава дотации и на автобусните превозвачи. Вече има повече надзор и това докара до митинги.

Контролът не е самоцел. Той би трябвало да спести пари на всички нас, и да подреди вярно връзките в стопанската система. Филмът с няколко послушни транспортни компании на “държавна хранилка “ завърши “, написа министърът.

По думите му протестиращите компании от сектора са срещу Национална транспортна скица.

„ След като няма никакъв синхрон сред разписанията на общински, регионални и републикански превоз, откакто няма никаква форма на надзор от страна на страната, то е явно, че страната ще стартира дейности по нареждане на разписанията, тъй че да няма повтаряне на написания и на дотации “, предизвести Събев.

По мотив оповестения за 18 май митинг той съобщи, че Министерството на превоза няма да разреши спиране на транспорта на хора.

Министърът увери, че пази публичния интерес и работи за това всеки да има еднакъв достъп до пазара, както и равни условия за работа.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР