Заради протест е ограничено движението по първокласния път София-Бургас при

...
Заради протест е ограничено движението по първокласния път София-Бургас при
Коментари Харесай

Протестиращи енергетици блокираха Подбалканския път при Тополчане

Заради митинг е лимитирано придвижването по първокласния път София-Бургас при разклона за с. Тополчане, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Шофьорите изчакват на място.

На 2 октомври от синдикалните организации от топлоелектрическата централа в Сливен предизвестиха, че през днешния ден ще блокират Подбалканския път в региона на кръговото кръстовище край сливенското село Тополчане.

Вчера те блокираха за малко входна артерия на града в символ на поддръжка към митинга на сътрудниците си миньори и енергетици.

Пред постройката на " Топлофикация " се събраха всички, които не са на промяна в предприятието, където работят близо 300 души.

Дружеството употребява като гориво въглища, главно от басейна " Марица-изток ", прибавя Българска телеграфна агенция.



По-рано от АПИ оповестиха, че придвижването по автомагистрала " Тракия " - от пътен възел " Свобода " при Чирпан до пътен възел " Нова Загора ", в двете направления, продължава да бъде лимитирано заради провеждането на протестни дейности. Обходът е през път II-66 Сливен - Стара Загора.

Временно е лимитирано придвижването и през Прохода на Републиката, сред Гурково и Велико Търново. Товарните коли, пътуващи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в посока към Русе - " Дунав мост " или назад, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Движението по автомагистрала " Струма ", правата София-Благоевград при 59-и км, е лимитирано в двете направления от пътен възел  " Бобошево " до пътен възел  " Дяково ". Обходният маршрут е по път I-1 София-Благоевград през Дупница.

Временно е лимитирано придвижването по път II-76 в региона на Българска поляна. Обходният маршрут: Българска поляна- Тополовград, път III- 559 - Светлина- Полски Градец- път II-55- Мъдрец - Главан - път II- 76 и назад.

Междувременно представители на протестиращите миньори и енергетици се срещнаха с премиера Николай Денков.

По думите на протестиращите най-голямата отстъпка, която са създали, е да дойдат на среща в столицата, макар че упорстваха тя да се организира, където са блокадите. Освен някои протестиращи, публицистите също не бяха позволени на срещата, от което недоволстващите миньори и енергетици показаха удивление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР