Заради повреди в далекопроводите и електропреносната мрежа, причинени от снега

...
Заради повреди в далекопроводите и електропреносната мрежа, причинени от снега
Коментари Харесай

Много домакинства в Южна Сърбия са без ток заради снега

Заради повреди в далекопроводите и електропреносната мрежа, породени от снега и ледения дъжд, десетки планински села в южната част на Сърбия към този момент седем дни са без ток, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Всички служащи, които са разполагаем, са на терена, чистят пътища и се пробват да поправят прекъснатата електрическа мрежа, а им оказва помощ и армията, заяви РТС.

В Прокупле пада сняг, сега температурата е минус 6 градуса и съгласно прогнозата на метеоролозите тя няма да стане позитивна в околните часове, тъй че в допълнение ще бъдат усложнени напъните на хората, участващи дни наред в разчистването на последствията от неприятното време, което провокира на моменти картини на прелом. В южната част на централна Сърбия без ток са хиляди семейства, а поради затрупаните със сняг пътища жителите не могат да отидат на доктор или до магазина.

Над 1000 семейства са без ток в планинските села край Куршумлия, където поради тяхната раздалеченост от общинския център обстановката е най-тежка.

Ситуацията е същата и в Ябланичкия окръг, където към 40 села в общините Лебане, Медведжа и Църна Трава са без ток, както и доста села в Нишавски окръг, най-вече в община Свърлиг.

На жителите е нужна всевъзможен тип помощ, а най-необходими са елементи, с цел да се преживее интервалът до идването на тока. Много семейства в Южна Сърбия предходната седмица бяха наводнени и също се нуждаят от помощ, показва РТС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР