Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната

...
Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната
Коментари Харесай

Седмица след бурята: Все още има села без вода в Монтанско и Врачанско

" Заради повалени от снежната стихия преди седмица стълбове от електропреносната мрежа седем помпени станции, които изпомпват вода до разнообразни села в областите Монтана и Враца, не работят. Електричеството за битовите клиенти е възобновено във всички селища на района, само че в някои села няма вода поради останали без ток помпени станции ", заяви регионалният шеф на Монтана Ивайло Антонов.
В момента екипите на „ Електрохолд “ работят на мястото на повредите, само че слагането на нови стълбове става по-бавно, в сравнение с замяна на скъсани жици и поради това към момента има селища без вода.
" За помпената станция до село Кобиляк в община Бойчиновци, която зарежда с вода няколко села от община Бойчиновци и две села в област Враца, ще бъде доставен генератор на течно гориво. Мярката се подхваща, с цел да може да бъде пусната водата в тези села, защото зареждането с електричество не може да бъде възобновено бързо заради многото повалени от бурята стълбове от електропреносната мрежа ", посочи Антонов. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР