Заради последните инциденти в Централния софийски затвор, министърът на правосъдието

...
Заради последните инциденти в Централния софийски затвор, министърът на правосъдието
Коментари Харесай

Министър Цачева събира шефовете на затворите в страната

Заради последните произшествия в Централния софийски затвор, министърът на правораздаването Цецка Цачева събира на национално заседание началниците на затвори в страната и управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " /ГДИН/. Преди това надзиратели от столицата ще се съберат митинг пред Централния затвор.

Заради нервността след бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Синдиката на чиновниците в пандизите оповестиха в края на предходната седмица, че прекъсват протестното си безмълвие, написа БНР.

В отворено писмо до ръководителя на Народно събрание, правосъдния министър, основния прокурор и всички парламентарно показани партии те показаха недоволството си, че виновността за бягството на двамата рецидивисти се трансферира единствено върху тях и припомниха, че неведнъж са поставяли въпроса за неналичието на хора и съответно техническо съоръжение. Като индикативен за равнището на сигурност в родните затвори от синдиката показаха обстоятелството, че в Централния софийски затвор 27 невъоръжени надзиратели на промяна охраняват близо 900 пандизчии, а експанзията – по-често вербална, само че и физическа, е всекидневие, което се удостовери няколко дни, откакто Пелов и Колев, преодолявайки защита и техника, напуснаха пандиза през основния вход, когато надзорник беше атакуван от конвоиран пандизчия.

Създалото се напрежение в системата, както и вероятните решения на настоящи въпроси в незабавен порядък ще са тематика на националното заседание, свикано от правосъдния министър Цецка Цачева. То стартира малко след края на митинга на надзирателите пред Централния софийски затвор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР