Заради поскъпването на храните хотелиери не предлагат олинклузив в офертите

...
Заради поскъпването на храните хотелиери не предлагат олинклузив в офертите
Коментари Харесай

Хотелиери спират да предлагат олинклузив на Черноморието заради вдигането на цените

Заради повишаването на храните хотелиери не оферират олинклузив в офертите за идната година, настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна. Други специалисти в сектора обаче споделят, че с цел да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите би трябвало да оферират олинклузив.
Прочетете още
Услугата олинклузив нараства непрекъснато, а това покачва цените за отмора на море. Затова хотелиери към този момент оферират единствено закуска или закуска и вечеря.

" Тази година цените стигнаха до 700 до 900 лева на стая с олинклузив – пакет. Искаме да бъдем по-конкуретнтни, желаеме да дадем опция туристите да си избират, тъй като има туристи, които за обяд избират да отидат на екскурзия, избират да са отвън хотелския комплекс ", това съобщи ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна, Павлин Косев.

Хотелиери в курортите край Варна обаче споделят, че туристите желаят да платят почивката си напълно. Обикновено търсят предложения, които с изключение на цялостен интернат, включват чадъра и шезлонга.

" Смятам, че отказването от тази форма, може би не е удачно в този миг, тъй като така и така сезоните са сложни. Може би ще има отлив, в случай че се смени формата на обслужване ", показа хотелиерът Стела Деянова.

Много туристи поддържат олинклузив почивките.

" Ами, по-неангажиращо, не мисля за храна и по този начин ми е по-удобно. Иначе би трябвало да мисля за фамилията, всяка закуска, обяд, вечеря, къде да се осъществят. Ние сме за първи път в България, в този хотел сме с " олинклузив " оферта, храната е доста хубава, харесва ни ", споделят туристи пред Българска национална телевизия.

Услугата олинклузив е желана от туристите, само че стопански не е преференциална за хотелиерите, споделят някои от тях.

" Знаете ли какво значи това да произвеждаш нещо, което да стои на една витрина, някой да цялостни едни чинии и по-късно да ги изхвърля ", сподели заместител - ръководителят на БХРА, Атанас Димитров.

Срещу олинклузив услугата се приказва от дълго време, споделят от сектора, нопредлагането й към момента е всеобща процедура. Отказ може да има при висококатегориините хотели, посещавани от платежоспособни туристи.

" Хотели, които са с над 300, 400, 500 кревати, 4 звезди, по този начин е в Гърция, по този начин е в Турция, те разчитат на олинклузива, тъй като това го изисква туроператорът, това го изисква клиентът. Така че конкуренцията ни натиска и аз най-малко в близко бъдеще не виждам да се случи всеобщо отричане от олинклузива по нашето Черноморие, тъй като ще останем без туристи ", описа Стоян Маринов.

Според специалисти в сектора салдото сред цена и качество на олинклузив офертите е сложен. Заради повишаването на храните почивката през идващото лято ще коства с към 5 – 10% повече.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР