Заради политически реваншизъм сме напът да загубим 12 млрд.лв. по

...
Заради политически реваншизъм сме напът да загубим 12 млрд.лв. по
Коментари Харесай

Десислава Танева: Заради политически реваншизъм сме на път да изгубим 12 млрд. лв.

 " Заради политически реваншизъм сме напът да загубим 12 млрд.лв. по Плана за възобновяване и резистентност ". Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен Десислава Танева на среща със земеделци от Добрич и района. Тя беше в града по покана на Деница Сачева и локалната конструкция на партията.

Според Танева сега планове, които България е защитавала над 6 месеца, се преправят и вместо експертни мнения се получават нареждания по телефона. " Пример е планът за възобновяване на напоителните системи. С национални средства няма по какъв начин да го създадем и работихме доста, с цел да се възползваме от европейското финансиране “, уточни Танева. Тя прикани земеделците да поемат самодейността, защото решенията на страната зависят напълно от потребностите им.

На срещата бяха показани и главните акценти в предизборната стратегия на ГЕРБ за бранша – рационализация, повишение на конкурентоспособността и развиване на екологосъобразното земеделие. " Инициирахме запазването на преходната национална помощ и поддръжката за отглеждането на животни за неселекционни животни ще продължи. Помощта за тютюна за действителните производители – също “, добави Танева и похвали земеделците от Добрич за разкриването на нови стопанства за развъждането на плодове, зеленчуци и животни.

Деница Сачева акцентира, че в предстоящ мандат ще се търси гъвкава регулация на трудовите връзки сред производителите и служащите им. Тя напомни, че дружно със синдикатите ще бъде създадена стратегия за заселване в България на българи от огромните ни диаспори в чужбина. " Желанието ни е да подтикваме производството на екологично чисти храни и здравословно хранене, да подкрепим млади фермери и започващ бизнес в селските региони, както и да работим за съвременно и налично напояване “, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР