Заради пандемията от коронавируса тази година българите ще направят коледни

...
Заради пандемията от коронавируса тази година българите ще направят коледни
Коментари Харесай

Тази Коледа – по-скъпи подаръци само за най-близките

Заради пандемията от ковид тази година българите ще създадат коледни дарове на най-близките си хора – до петима души, само че това не значи, че ще понижат празничния си бюджет. Напротив, те ще изхарчат с 19 лв. повече по отношение на предходната година или приблизително към 370 души, сочи коледната анкета, която Pazaruvaj.com прави за шеста поредна година.

Докато през 2019 година са били планувани дарове за до 10 души, измежду които и по-далечни родственици, другари и даже сътрудници, в този момент кръгът е стеснен до най-тясното семейство. Причината е, че хората няма да съумеят да се видят с околните, с които са посрещали нормално Коледа.

Това обаче не се е отразило на размера на бюджета, той даже се е нараснал, което прави приблизително по 76 лева на подарък. Все отново има хора, които споделят, че тази година ще похарчат по-малко за дарове, водени от концепцията за по-благоразумен, спестовен метод на живот заради епидемията (30%) или вероятно заради съответни финансови усложнения (38%).

Отново най-търсеният коледен подарък ще са облеклата (48% от хората ги предпочитат), продуктите за грижи за хубостта и козметиката (38%), а играчките (36%) затварят трите най-популярни категории артикули, които българите възнамеряват да подарят на техните близки.

Закупуване на пътувания и разнообразни билети се възнамерява от надалеч по-малко хора спрямо 2019 година, което е обикновено поради несигурността на пътуването в пандемията. Нараства обаче броят на тези, които се готвят да подарят някаква спортна екипировка, която може да се употребява у дома (24%).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР