Заради отнет изглед към морето на собственик на заведение Созопол

...
Заради отнет изглед към морето на собственик на заведение Созопол
Коментари Харесай

`Нямам изглед към морето`: Созопол събаря част от крепостната си стена заради недоволен ресторантьор |

Заради лишен аспект към морето на притежател на заведение Созопол ще би трябвало да събори част от крепостната си стена, реши Бургаският областен съд. 

Съдът осъжда община Созопол да заплати на собственика 1 558 лева разходи по делото, както и да премахне част от крепостната стена на града. Причината е, че " безспорно се смущава пълноценното прилагане на личния му парцел по предопределение – за сезонно заведение. Като притежател, той не е задължен да го търпи и може да желае преустановяването му, посредством унищожаване на съответната част от обекта ", написа в претекстовете си Бургаският съд. 

Собственикът твърди, че в парцела му е построен 4-метров дувар с дебелина 1,80 м., който заема към 6,5 кв. м. от терена. Това пречи парцелът да се употребява. Според общината обаче става дума за архитектурно-строителен монумент на културата и частичното унищожаване на градежа ще го повреди.

Заключението на експерт е, че на мястото няма забележими следи от действителен древен архитектурен монумент. " Процесната е новоизградена – от равнището на крайбрежната алея, без да съставлява възстановка на основи от Античността или Средновековието, посредством надграждане ", написа още в експертизата.

" Има правосъдно решение по заведено преди четири години дело. Площта, за която става дума е 6-7 метра, въпреки всичко е част от тази стена, различен е въпросът по какъв начин е била направена. Съдът е решил, че по метода, по който е построена там, е било нелегално, аз не съм проверяващ орган, с цел да ги проверявам тези неща. За самото срутване се прави план, защото съставлява строително-ремонти действия и се съгласува с НИНКН ", споделя кметът на Созопол Тихомир Янакиев, представен от БНР. 

Решението на Районния съд не е дефинитивно и може да се апелира в двуседмичен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР