Заради опасения на карантинната служба австралийските власти може да убият

...
Заради опасения на карантинната служба австралийските власти може да убият
Коментари Харесай

Екзекутират гълъб, пътувал 13 000 км от САЩ до Австралия

Заради опасения на карантинната работа австралийските управляващи може да убият гълъб от Съединени американски щати, който е прекосил Тихия океан и е попаднал в страната, съобщи Асошиейтед прес, представен от "Дарик ".

По-рано локалните медии оповестиха, че гълъбът е открит на 26 декември от Кевин Сели-Бърд, гражданин на предградие на Мелбърн. Птицата му се сторила кротка и питомна, по тази причина той решил да се опита да й откри дом.

Австралиецът съумял да разбере, че гълъбът е регистриран в Съединени американски щати, където е трябвало да взе участие в надпревари с гълъби на 29 октомври, само че по-късно изчезва.

Експерти считат, че гълъбът, кръстен от Кели-Бърд "Джо " в чест на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън, би могъл да прекоси към 13 хиляди километра до Австралия с товарен транспортен съд от щата на Западното крайбрежие Орегон.

Подвигът на птицата притегли вниманието на австралийските медии, както и на австралийската работа за карантина и инспекции.

Според новия собственик на Джо с него се свързали представители на службата, които поискали от него да залови гълъба.

"Те споделиха, че в случай че гълъбът е от Америка, тогава те имат терзания по отношение на заболяванията, които би могло да бъдат открити при птиците ", сподели Сели-Бърд.

По думите му птицата не разрешава на никого да се приближи до нея. Според него в този момент управляващите обмислят да я заловят с професионален капан.

През 2015 година заради неспазване на австралийските закони за вноса на животни управляващите на страната заплашиха с евтаназия кучетата на Джони Деп, които американският артист взе със себе си в страната.

Тогава звездата дойде за фотосите на петата част от „ Карибски пирати “ с частен аероплан и с двата сии йоркширски териери - „ Пистол “ и „ Бу “. Когато управляващите схванаха за кучетата, Деп получи предизвестие да върне кучетата назад в Съединените щати в границите на 50 часа.

Поради неповторимата си фауна, Австралия има строги закони за внасяне на животни в страната. Животните се подлагат на дълготрайна карантина, всички неща, които са били употребявани за грижи за животното, се унищожават след карантина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР