Заради непосочен адрес от Топлофикация-София не искат да дадат достъп

...
Заради непосочен адрес от Топлофикация-София не искат да дадат достъп
Коментари Харесай

Заради непосочен адрес от Топлофикация“ не давали информация на Манолова

" Заради непосочен адрес от " Топлофикация " -София не желаят да дадат достъп до обществена информация на омбудсмана Мая Манолова ".

Това стана ясно след присъединяване на националния публичен бранител Мая Манолова на съвещание в Административния съд по подадената от нея тъжба поради отвод до социална информация.
 От
От " Топлофикация София " твърдят, че не дължали информация на обществото

От общинското сдружение не споделят къде са отишли 10-15 млн. лв.

Адресът към този момент е посочен в кореспонденцията, водена с изпълнителния шеф на сдружението и доказателство , че Манолова не е получила достъп до информацията, за която упорства .

Според нея с сходни проблеми се сблъскват и столичани, като имало десетки тъжби против сходно отношение - непосочване на адреса и непосочване на трите имена, което било " обикновена измама ".

По думите на Манолова има опит за отсрочване на делото с назначение на ненужни експертизи, които да потвърдят, че " Топлофикация " не е длъжен индивид по Закона за достъп до социална информация да дава такава информация.

Според нея съдът счита, че общинското сдружение е длъжен индивид да дава социална информация .

" След като не дава търговски услуги, а прави публични услуги, от " Топлофикация " се задължени да осведомят жителите на София за метода, по който се ръководи сдружението ", уточни Манолова.

На въпрос на news.bg дали в последна сметка може да се стигне до позитивна развръзка, Манолова съобщи, че няма да се откаже, само че съдът е този, който би трябвало да реши . Тя даде обещание, че ще се бори такава информация да бъде предоставена.

Тя уточни, че за идващото правосъдно съвещание в сряда е поискала юристът на изпълнителния шеф на " Топлофикация " да показа спомагателни съображения за какво не са длъжни да осведомят жителите за настояванията от нея обстоятелства.
 Манолова:
Манолова: " Топлофикация " събира 15 млн. лева с каузи за стотинки

Дружеството заплаща големи суми на адвокатски адвокатски фирми

" Топлофикация " може да продължава да злоупотребява с права още дълго време , само че къде е Столичният общински съвет, запита тя. Това сдружение е обект на управнически надзор и грижа от Столична община ", разясни националният бранител.

Тя желае да знае за какво от " Топлофикация София " са безразлични към нежеланието на следващо управление на сдружението да дава социална информация.

Според нея непредоставянето на информация по този проблем и изказванието, че не е длъжна да дава такава информация, значи, че за каквото и да я попитат столичани няма да получат отговор .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР