Заради необичайно топлото време във Варна тази зима, мечката Свобода

...
Заради необичайно топлото време във Варна тази зима, мечката Свобода
Коментари Харесай

Мечката Свобода от варненския Зоопарк остана будна през зимата

Заради извънредно топлото време във Варна тази зима, мечката Свобода от варненския Зоопарк не съумя да заспи. В края на декември мецаната си е легнала за зимен сън, само че като цяло, не стопира храната. Свобода не е изпаднала в същинска заспалост, а просто си почива и продължава да хапва. Това изясни Нора Люцканова, организатор „ Зооколекция “ в атракциона.

Според нея, това се случва за първи път. През последните няколко години меца постоянно е заспивала, даже единствено за месец. Но от Зоопарка считат, че към момента има време и може януари или февруари, да бъдат прекарани от Свобода в сън.

Меката и топла зима във Варна като цяло обаче, не въздейства доста на животните в Зоокъта, безапелационна е Нора Люцканова. Нещо повече, жителите на Зоопарка прекарват повече време на открито и посетителите могат да им се порадват. През предходни години личният състав на Зоологическата градина се е грижел да ги топли във вътрешните пространства и по този начин те са прекарвали повече време на закрито. Според Лора Люцканова, сега в атракциона има малко над 400 животни. Той ще е с отворени за гости порти всеки ден, даже и по време на празниците, като се изключи 1-ви януари. Касата за продажба на билети ще е с нормалното си работно време – от 9.00 до 16.30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР