Заради необичайно топлото време във Варна, мечката Свобода от Зоокъта,

...
Заради необичайно топлото време във Варна, мечката Свобода от Зоокъта,
Коментари Харесай

Мечката Свобода не заспива зимен сън

Заради извънредно топлото време във Варна, мечката Свобода от Зоокъта, не съумя да заспи зимния си сън.

В края на декември мецаната си легнала, само че не серпантина да се храни. Свобода не е изпаднала в същинска заспалост, а просто си почива и продължава да похапва, разяснява шефката на атракциона, Иванка Стоянова. Според нея, това се случва за първи път.

През последните няколко години Свобода постоянно е заспивала, даже единствено за месец. Миналата зима в началото животното заспа доста рано - още през октомври, напомнят от Зоокъта. След това през ноември стартира разбуждане до окончателното пробуждане преди празниците в края на годината.

Каква ще е обстановка в този момент, никой не се постанова да гадае. В Зоокъта обаче считат, че към момента има време и може би през януари или февруари мечката въпреки всичко ще заспи. Но в случай че премине на естествен хранителен режим, най-вероятно това няма да стане, даже и температурите да паднат.

Меката и топла зима във Варна не въздейства на другите животни, огромна част от които прекарват повече време на открито и посетителите могат да им се порадват. През други години със сурова зима личният състав е отоплявал вътрешните пространства на топлолюбивите и те са прекарвали множеството време на закрито.

В момента, на към 25 декара в Морската градина, се отглеждат над 400 диви и екзотични животни от 60 типа. Годишно варненски зоокът се посещава от близо 15 000 гости, като за 2019 година в него са се родили 100 бебета.

Атркционът ще е отворен за гости и по време на празниците всеки ден от 9 до 16,30 часа, като се изключи 1 януари, прецизираха още от управата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР