Заради наводненията в Орск може да бъде наводнена стационарната свръххоризонтна

...
Заради наводненията в Орск може да бъде наводнена стационарната свръххоризонтна
Коментари Харесай

Бедствието в Орск може да се окаже фатално за руската отбранителна система

Заради наводненията в Орск може да бъде наводнена стационарната свръххоризонтна радиолокационна станция за далечни дистанции " Воронеж М ".

Това написа съветският план ВЧК-ОГПУ, като се базира на свои източници, написа. Според тях работата на станцията, ситуирана край село Кумак, към този момент е спряна.

Изключването на радиолокационната станция е довело до проблеми с следенето на изстрелването на междуконтинентални балистични ракети в южно направление.

" Заплахата от окончателното наводнение на радарната станция във Воронеж е доста огромна. Ако това се случи, няма да е допустимо бързо възобновяване на радарната " дупка ", ще са нужни най-малко няколко години ", се споделя в отчета.

Радарната станция " Воронеж-М " в Оренбургска област беше пусната в употреба през декември 2017 година Обхватът ѝ е 6 000 километра.

Припомняме ви, че на 5 април в Орск се скъса язовирна стена и управляващите оповестиха незабавна евакуация на няколко региона. Ситуацията се утежни и по-късно водата доближи до Оренбург.

Според съветските медии при наводнението са починали минимум петима души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР