Заради наближаващите коледни и новогодишни празници, държавата реши да спре

...
Заради наближаващите коледни и новогодишни празници, държавата реши да спре
Коментари Харесай

Част от ремонтите по магистралите спират, за да няма задръствания по празниците

Заради наближаващите коледни и новогодишни празници, страната реши да спре ремонтите по Автомагистрала " Тракия " и на Автомагистрала " Хемус ", с цел да не пречи на трафика, демонстрира информация в уеб страницата на Агенция " Пътна инфраструктура ".

В момента поради ремонт придвижването на виадукта, който е на 14 км след изхода от София в посока Бургас, е в двете посоки в платното към столицата. Според графика работата по него би трябвало да завърши през днешния ден и рестриктивните мерки да бъдат отстранени, написа в. " 24 часа ".

Днес би трябвало да бъде отстранено и ограничаването от 90 км в час сред 4-ия и 53-ия километър, което беше въведено поради неравности по платното. А на следващия ден, 21 декември, завършва ремонтът на асфалтовата настилка в посока София на 11-километровия сектор сред 156-ия и 167-ия километър на Автомагистрала " Тракия ". До края на годината обаче ще е заета спешната лента в сектора Карнобат - Хаджиите поради залесяване.

На Автомагистрала " Хемус " ще бъде завършено за тази година с ремонта на виадукта на 18-ти километър при Потоп в посока Варна. До 30 март следващата година обаче ще се оправя виадуктът " Корнешки дол ". Поради това до таза дата остава ограничаването сред 34-ия и 40-ия километър в посока София. Там трафикът е пренасочен в двете посоки в платното към Варна. Същото важи и за виадукта при 48-ия километър. Там придвижването е в двете посоки в платното към София.

Според Института за оценки и разбори в туризма над 420 000 души ще излязат по пътищата на България поради празниците - в пътешестване към родственици, другари или на отмора. А 110 000 ще отидат зад граница.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР