Заради кризата с персонала това лято по морето ще разчитат

...
Заради кризата с персонала това лято по морето ще разчитат
Коментари Харесай

Очакваме 20 % ръст на туристите през лятото

Заради рецесията с личния състав това лято по морето ще разчитат на служащи от Узбекистан, Киргизстан, Бангладеш, даже от Бали

Сезонът по морето тази година стартира по-рано. Десетки хотели по морето отварят още на 1 май. Причината е серията почивни дни към Великденските празници. Предварителните резервации сочат 20% растеж на резервациите за това лято.

„ Голям интерес има от румънски пазар. Българите през пандемичните години припознаха нашето Черноморие. Пакетите варират от 3 до 7 дни. Повечето от тях включват нощувка, закуска и празничен обяд за самия Великден, към 100-120 лв. на човек излиза един ден с храна ”, съобщи Диляна Цонева от Регионалната туристическа камара в Бургас, предава Нова телевизия. 

Според нея предстоящият растеж на туристи е 20%, само че рецесията за личен състав се задълбочава, макар че се регистрира 10-15% растеж на заплатите на служащите по курортите.

Заради рецесията с личния състав това лято по морето ще разчитат на служащи от Узбекистан, Киргизстан, Бангладеш, даже от Бали.

„ Това е личен състав от трети страни, отвън Европейски Съюз. Спешно би трябвало да се приказва с Външно министерство по тематика - облекчение на процедурите за работни визи ”, разяснява туроператорът Иван Кирязов.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР