Заради конфликта взаимните обвинения между главния прокурор Иван Гешев и

...
Заради конфликта взаимните обвинения между главния прокурор Иван Гешев и
Коментари Харесай

#49 с приоритет „Гешо и Боби“

Заради спора взаимните обвинявания сред основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов в Народното събрание ще бъдат изслушани министрите на правораздаването и на вътрешните работи. Изслушването е част от програмата на Народното събрание за тази седмица, съобщи кореспондент на БНР.

Проектопрограмата на Народното събрание планува чуване на служебния правосъден министър Крум Зарков по отношение на аргументите, както и периода на предоставената защита от бюрото за отбрана на магистрати към Министерството на правораздаването на заместител основния прокурор Борислав Сарафов. По искане на „ Продължаваме промяната -Демократична България “ правосъдният министър би трябвало да дава отговор и на въпроси по отношение на изнесената от Сарафов информация, че по този начин наречената ергенска къща на Боровец, предоставена от Висшия правосъден съвет, се употребява еднолично от основния прокурор.

Според предварителната стратегия чуването на Крум Зарков е планувано като точка 1 в четвъртък.

Пленарният ден в петък се чака да стартира с чуване на вицепремиера и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поради изнесената в общественото пространство информация от основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов за осъществени закононарушения, в това число за целеустремено и противоправно закъснение на наказателни производства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР