Заради конфликта между Израел и палестинската ислямистка групировка Хамас правителствата

...
Заради конфликта между Израел и палестинската ислямистка групировка Хамас правителствата
Коментари Харесай

Редица държави организират полети до Израел, за да спасят гражданите си

Заради спора сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас " държавните управления на редица страни провеждат евакуационни полети за жителите си, оповестява Ройтерс. 
Прочетете още
Външният министър на Франция  Катрин Колона съобщи, че през днешния ден ще има специфичен полет на " Ер Франс " до Израел. Говорител на самолетната компания добави, че в 8 ч. по Гринуич време от летище " Шарл де Гол " в Париж ще бъде осъществен пътнически полет до Израел. Списъкът на пасажерите, които ще се приберат със самолета, ще бъде обработен от френското посолство. Той ще отлети от Тел Авив в 16:40 ч. по Гринуич.  Френският министър председател Елизабет Борн увери, че държавното управление работи с " Ер Франс " за обезпечаването на задоволително полети за всички френски жители, които желаят да изоставен Израел. 

Регистрация за овакантяване на Израел са създали 5000 немски жители, заяви представител на външното министерство на Германия. Към момента не е ясно каква част от тях към този момент са отпътували. Външният министър Аналена Бербок сподели, че държавното управление е евакуирало от Израел учениците от 17 паралелки. Германската самолетна компания " Луфтханза " е възнамерявала специфични полети, с които през днешния ден и на следващия ден ще бъдат репатрирани. 

Италия  организира седем полета, с които във вторник и сряда бяха репатрирани 900 италиански жители от Израел, заяви италианското външно министерство.

Външният министър на Чехия Ян Липавски се завърна от Израел с държавния аероплан дружно с 34 чешки жители. Липавски кацна в Израел на връщане от Оман, където взе участие в конференция. Той е първият задграничен чиновник, посетил Израел след началото на офанзивата на " Хамас " в събота. 

Полша  ще изпрати военни самолети, с цел да изтегля жителите си от Израел, съобщи президентът Анджей Дуда в неделя. Министърът на защитата Мариуш Блашчак сподели, че Варшава изпраща два самолета C-130 Херкулес, с цел да изтегля към 200 поляци от летище " Бен Гурион " в Тел Авив.

Говорителят на външното ведомство на Украйна Олег Николенко написа във " Facebook ", че повече от 1000 украински жители са поискали помощ, с цел да изоставен Израел и добави, че първият полет за евакуация е плануван за събота, като самолетът ще отлети от Румъния. Николенко уточни, че към 200 украински жители са поискали да бъдат евакуирани от линията Газа, само че към този момент е това е прекомерно рисковано. 

Евакуационни полети провеждат и скандинавските страни, като  Финландия  ще предложи подпомагане за евакуация на свои жители и на лица с непрекъснато финландско жителство както от Израел, по този начин и от окупираните палестински територии.

В понеделник американската самолетна компания " Делта еър лайнс " съобщи, че работи с държавното управление на Съединени американски щати, с цел да помогне за репатрирането на американски жители, които желаят да изоставен Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Канада  също възнамерява да обезпечи полети за евакуация свои жители от Израел. По данни на Центъра за Израел и еврейските въпроси към 1000 канадци желаят да изоставен страната.

Бразилия  днес чака полет от Израел с 212 свои жители на борда. Вчера беше сбъднат различен полет с 211 души, заяви посолството на Бразилия в Тел Авив. До края на седмицата са планувани още четири полета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР