Заради жестоката суша във Франция властите ще смекчат до 11

...
Заради жестоката суша във Франция властите ще смекчат до 11
Коментари Харесай

Франция ще смекчи екологичните норми за пет атомни централи

Заради жестоката суша във Франция управляващите ще смекчат до 11 септември екологичните правила за пет атомни централи в страната, макар вероятните вреди за околната среда - става дума за условията за температурата на изхвърляната вода, съобщи Франс прес, като се базира на формалното издание " Журнал офисиел ".

В събота изданието разгласява новите правила, използвани за централите в Бюже, Сент Албан, Блейе, Толфеш и Трикастен. АЕЦ изпомпват вода за изстудяване на реакторите, а след това я изхвърлят. За всяка има избрани ограничавания за температурата на горещата вода за да се защитят близките водоизточници, флора и фауна, оповестява Нова ТВ..

Смекчаването на нормите се постанова, защото в противоположен случай петте АЕЦ би трябвало да бъдат спрени или продукцията им понижена, с цел да се ограничи стоплянето на редица френски реки и канали. Същевременно поддържането на най-малко минимално електропроизводство в тях е " публично належащо от позиция на сигурността на електрическата мрежа ", сочи обявата в формалното издание.

Прилагането на новите ограничения ще бъде " съпроводено с стратегия за засилено наблюдаване на околната среда ", дават обещание френските управляващи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР