Заради измама с билети за пътуване полиция влиза в автобуси

...
Заради измама с билети за пътуване полиция влиза в автобуси
Коментари Харесай

Полицията влиза в автобусите на градския транспорт в Пловдив

Заради машинация с билети за пътешестване полиция влиза в рейсове от градския превоз на Пловдив. Униформените ще оказват помощ на общинските контрольори да ревизират водачите и кондукторите дали не мамят.

Драстичната мярка се вкарва поради многочислените сигнали, че всеобщо наново се пробутват остарели билети.

Същевременно техническа нередовност изведе отвън строя огромна част от електронните табла, които демонстрират часа на идване на автобусите по другите линии. Пътници обаче настояват, че не постоянно това, което регистрират таблата, е тъкмо, а рейсовете постоянно закъсняват и пропущат спирки. След 20 ч пък да се качиш на рейс било съвсем „ задача невъзможна ".

„ Подготвената инспекция от наша страна с ОДМВР е от много време. Но в последната седмица имаше два случая на ненормално държание на водачи на рейсове, които гониха нашите контрольори.

Това ни даде мотив да мислим, че има нередности. Помолихме за помощ сътрудниците от ОД на Министерство на вътрешните работи. Направихме инспекции на въпросните рейсове. Освен другите забележки, като счупено стъкло да вземем за пример, установихме продажба на нередовни билети. Те бяха конфискувани, а на лидера беше формиран акт ", съобщи Георги Стоилов, шеф на Оперативна програма „ Контрол и организация на превоза ". Той не счита, че има сериозен проблем с графика на рейсовете.

„ Имаме четири автобусни линии, които извършват дилемите си на 50%. Да, те от време на време се чакат повече от час. Изискали сме от превозвачите да намерят решение или ще прекратяваме контракти ", съобщи Стоилов пред Нова тв.

По връзки на таблата той изясни, че системата не е проработила и община Пловдив води дело за цялостната стойност на вложените средства.

 

Снимка: Архив
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР