Заради изграждането на новото кръгово кръстовище в Стара Загора, където

...
Заради изграждането на новото кръгово кръстовище в Стара Загора, където
Коментари Харесай

Спират движението по две старозагорски улици

Заради построяването на новото кръгово кръстовище в Стара Загора, където се пресичат улиците “Христо Ботев” и “Одринска епопея”, се стопира придвижването на всички типове моторни транспортни средства до 30 април 2019 г . За обезпечаването сигурността по време на строително-монтажните действия ще има краткотрайна организация на придвижването в региона на парк “Артилерийски”.
До края на април публичният превоз ще се движи по обходен маршрут:
- автобусни линии N 3 и N 8: ул. „ Капитан Петко Войвода “ - кв. “Казански “ - ул. „ Одринска епопея “ - бул. „ Славянски “ и назад.
- автобусна линия N 22: бул. „ Славянски “ - ул. „ Одринска епопея “ - Калояновско шосе и назад.
Спирките „ Христо Ботев “ и „ Орфей “ няма да се обслужват и от трите автобусни линии. Автобусите ще стопират на бул. „ Славянски “ в построените уширения, на които са инсталирани знаци, указващи автобусни спирки.
Ремонтните действия по построяването на кръгово кръстовище край новия парк започнаха в средата на февруари и са част от разширението му с още 40 дка, за което бяха обезпечени 3 милиона лв. от националния бюджет за община Стара Загора. По план ще бъде построено продължение на ул. „ Хр. Ботев “, която ще има две дейни ленти за придвижване, а в страничните ще се паркира. Новоизградената част на улицата ще е разграничена от зеленина, а пешеходната пътека и велоалеята, които ще свързват северната и южната част на парка, ще са повдигнати. Ще може да се паркира и на ул. „ Одринска епопея “. Строително-монтажните действия по построяването на кръговото кръстовище би трябвало да приключат в края на април съгласно заповед на кмета Живко Тодоров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР