Заради гаф на Министерството на образованието и науката може да

...
Заради гаф на Министерството на образованието и науката може да
Коментари Харесай

Заради гаф на МОН може да настъпи хаос с броя на часовете по математика

Заради гаф на Министерството на образованието и науката може да настъпи безпорядък с броя на часовете по математика на седмокласниците две седмици преди да удари първият ученически звънец.

За това предизвести синдикатът по обучение на КТ " Подкрепа “. Информацията бе доказана пред " Телеграф “ и от шефа на 119-о СУ в столицата Диян Стаматов.

До хаоса се стигна, откакто в петък МОН обнародва в " Държавен вестник “ Наредба 4 за изменение в образователния проект с техническа неточност. От тази техническа неточност излиза, че часовете по математика в 7-и клас се усилват на пет часа седмично, а те действително са 4,5. Тази неточност трансформира доста норматива на учителите за съответната година и би трябвало незабавно да се поправи, обясни Диян Стаматов.

Указания

След като схванало за гафа си, от МОН пуснали инструкции до шефовете, още веднъж обаче с техническа неточност. Но съгласно Стаматов, с цел да се изяснят нещата по верен метод, е належащо да се разгласява вярната разпоредба още веднъж в " Държавен вестник “. Това не става с инструкции, изясни той.

Ако това не се случи в период, има заплаха едни учебни заведения да заложат 4 часа седмично математика за седмокласниците, други да заложат пет. Рамковият образователен проект обаче е обединен за страната, уточни Стаматов. Според него до 15 септември има време нещата да бъдат изгладени. Но грешката основала чисто организационно противен дискомфорт за учебните заведения.

Гафът води след себе си неспособност всеки един шеф да изготви нужните нормативни документи. " Засегнати са 2400 шефове. Такава неточност демонстрира професионална небрежност “, разяснява още Диян Стаматов.

На война

" Вече ще желаеме оставката на всеки служител от МОН и районните ръководства, в случай че направи забележка за техническа неточност на преподавател или шеф. Очевидно МОН ни провокира на " студена " война! ". Това пък написаха във Facebook от синдиката " Образование “ към КТ " Подкрепа “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР