Заради фалстарт днес Варненският и Великопреславски митрополит Йоан хвърли втори

...
Заради фалстарт днес Варненският и Великопреславски митрополит Йоан хвърли втори
Коментари Харесай

Фалстарт: Два пъти бе хвърлен кръстът в морето край Варна

Заради провал през днешния ден Варненският и Великопреславски митрополит Йоан хвърли повторно кръста в морето. Във водата, чиято температура е към 10 градуса, скочиха над 100 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

При първото мятане единият към този момент беше влезнал в морето, с цел да се приспособява. Мъжът самичък изиска кръстът да бъде хвърлен повторно. Тогава пръв до светинята стигна 20-годишният Александър Матев.

Той е студент втори курс във Висшето военноморско учебно заведение във Варна. Младежът се хвърля на Богоявление в морето за трети път, а улавя светинята за втора година. На всички българи Матев пожела най-много здраве и удача.
Преди хвърлянето на кръста във Военноморската база във Варна митрополит Йоан отслужи водосвет и благослови частите и бойните им флагове. Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов уточни, че чака година, изпълнена с провокации, като очакванията са на първо място да е здрава и да бъде преодоляна пандемията.

Той посочи, че към този момент са планувани серия участия на бойния ни флот в интернационалните учения. През тази година хазаин на най-голямото родно обучение - "Бриз ", ще бъде Варна, добави Михайлов. Той сподели още, че най-вероятно градежът на първия от новите кораби на Военноморски сили ще стартира към края на 2021 година, като до тогава ще бъде завършена подготвителната работа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР