Заради драстично нарушаване на авторските и сродни права на две

...
Заради драстично нарушаване на авторските и сродни права на две
Коментари Харесай

ГДБОП конфискува техника и документи от бургаски кабелен оператор

Заради фрапантно нарушение на авторските и сродни права на две национални малките екрани и с позволение на Районния съд в Бургас полиция претърсва и изземва компютри, техника и документи от офисите на кабелния оператор „ RN медия груп ". Действията се правят под наблюдението на прокуратурата и чиновници от „ Киберсигурност " към ГДБОП с логистичната поддръжка на Европол, Национална агенция за приходите и КРС.

В 10 часа тази заран, малко преди новинарската емисия на бургаския кабелен оператор, областен прокурор, полиция и чиновници на ГДБОП започнаха претършуване в централния офис на телевизия RN и абонатна станция.

Срещу кабелния оператор е формирано досъдебно произвеждане още през септември предходната година, сподели представителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова.

„ Случаят касае фрапантни нарушавания на авторските и сродни права на две национални малките екрани. Налице са доказателства за причиняване на обилни финансови вреди в размер на няколко милиона лв.. Тепърва предстоят назначението на комплицирани експертизи, които ще открият съответния размер на породените вреди. Възможно е да се стигне и до по-тежка подготовка на осъщественото закононарушение ", означи тя.

В отговор притежателят на „ RN медия груп " Георги Стоянов съобщи: „ bTV и Nova сами са избрали да бъдат със статут „ must carry ", т.е. да бъдат наложителни за разпространяване от всички типове телевизионни платформи. При изискване, че те са наложителни, няма по какъв начин да бъдат и платени ".

Утре от ВКП се чака да оповести още данни по този случай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР