Заради дългогодишния негативен подбор на кадри, унищожаването на научно-изследователската база,

...
Заради дългогодишния негативен подбор на кадри, унищожаването на научно-изследователската база,
Коментари Харесай

Драконът не е приятел на мъртвата мечка

Заради дългогодишния отрицателен асортимент на фрагменти, унищожаването на научно-изследователската база, увеличението на подмазвачите и натиска на тесногръдите силоваци, управлението на Путин изгуби инструментариума за осъзнаване на действителността. Фалшивите исторически аналогии и пропагандните клишета подмениха обоснованите и аргументирани изводи. Кремъл се е трансформирал в водач със завързани очи, на който му в ухото шушукат враждуващи между тях бездарници и използвачи. Русия се спуска стремително надолу в политическата подчиненост. Това по традиция се случва под звуците на приказките за стратегическия талант на майстора на многоброобразните ходове.

Още преди 20 години измежду съветските реваншисти беше известна концепцията за отслабването на Съединени американски щати и загубата на Вашингтон на първото място в международните каузи. По тематиката е написана цяла планина от белетристика. Но приказките са едно, а действителността - нещо напълно друго. Обявената опция на хегемонията на Съединени американски щати - многополюсният свят, не се е оформила и до през днешния ден. Откровено казано, късният Путин стреля по врабчета, въоръжен с тезиси за сформирането на огромни пространства, построени върху взаимоотношението на допълващи се взаимно прилежащи страни, като стъпка към многополюсен международен ред. Разчиташе се на това, че азиатците ще се причислят към протеста против груповия Запад и ще поддържат стартирания от Москва „ кръстоносен поход “ за традиционализъм и самородност. Но предлагането на маргинала не признато към момента от който и да било нито в Азия, нито в Африка, нито където и да било другаде.

Факт е, че никой в света не възприема Путинова Русия като център на въздействие и не вижда в нея заложби за надмощие. Напротив, тя е разпадащ се симулакрум, който на всички места изнася безпорядък и съсипия. Нима един непредсказуем псевдоортодоксален талибан с нуклеарен боеприпас може да бъде прелъстителен? Особено откакто цялата върхушка на това страшилище е характерен пациент в Каначиковската вила без никакъв късмет за възобновяване. За какво въздействие може да се приказва, в случай че Путин играе по свирката на менажерията на Кадиров? Направо си е пехотинец на Кадиров, а не цар. Путин към този момент не е престиж даже в личното си притежание - за каква надмощие може да става дума?

Плешивият ще бъде „ занулен “ по всички посоки. Украйна се трансформира в нощен призрачен сън, защото в този момент нахлуването няма позитивен вид за излаз. Ще се наложи да се разгласи „ негативна победа “. НАТО се уголемява на север и скоро във Финландия ще има ракети с нуклеарно оръжие. Подобна вероятност се обрисува и в турско направление. Мъртвата мечка е подложена на остракизъм и в рамките на Азия. Проблемна, дива, изгонена позорно от Европа Русия, която разсмя Съвета за сигурност с „ бойните комари “, е токсична даже за Китай. В Пекин не желаят даже да чуят за какъвто и да било съветски център на въздействие. В най-хубавия случай да му дават ролята на неоколониален придатък за поддържане на китайското въздействие в света. Опитите на северния вандал да анексира украинската територия посредством неестествен фракционизъм не се харесват на Китай. Въпреки че там чакат в бъдеще да заграбят огромни части след началото на гражданската война в Русия.

По време на ХХ конгрес на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин насочи ясно обръщение, че задачата му е двуполюсен свят. Той може да настъпи до края на ХХI при редица условия. Например, до 2049 година Китай може да доближи паритет със Съединени американски щати в икономичесик проект, само че във боен и в смисъла на „ мека мощ “ Пекин остава задоволително слаб и може да не успее да се оправи. Китайците считат военните съюзи за ненадеждни. А и кой ще желае да си има работа с рашистки нищожества?

Въз основа на наличните данни Китай се нуждае от огромни запаси наоколо, с цел да ги експлоатира безвредно и бързо. Русия се преглежда като такава съкровищница. Още в този момент те работят по план за заробващ контракт с Русия, с цел да я трансфорат във васално притежание. Китайските червени националисти кроят проекти да разфасоват натрупа на мъртва съветска мечка. Това е просто въпрос на възобновяване на историческата правдивост. Отмъщение за съветските империалисти, унизили Китай преди 100 години.

Източник: Сито Сократа

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР