Заради частичната мобилизация военнослужещите по договор няма да бъдат уволнени

...
Заради частичната мобилизация военнослужещите по договор няма да бъдат уволнени
Коментари Харесай

Войниците по договор хванати в капан заради руската мобилизация

Заради частичната готовност военнослужещите по контракт няма да бъдат уволнени след приключване на периода на службата им, договорите им ще бъдат продължени до края на " специфичната военна интервенция (СВО) " в Украйна , заяви порталът " Объяснить.рф ", представен от Интерфакс.

" Не се планува преустановяване на контракта след приключването му през интервала на частична готовност. Договорите не престават да са годни до края на СВО ", се споделя в известието.

В него се показва, че през интервала на частична готовност не могат да бъдат уволнявани военнослужещи по контракт, в случай че не са навършили пределна възраст за носене на военна работа все още на приключване на контракта .

Разяснява се, че описът на основанията за уволняване на военнослужещи по контракт и мобилизираните жители е избран в указа на президента на Руската федерация " За оповестяване на частична готовност " от 21 септември: постигане на пределна възраст, по здравословни аргументи и при постановена от съда присъда отнемане от независимост .

Припомняме, че при започване на войната в Украйна съветският президент Владимир Путин разгласи, че, само че доста скоро след първите неуспехи доста платени бойци желаеха да бъдат преместени от фронта и даже започнаха да приключват договорите си.
 Руски боец: Тръгнахме като на церемониал и се оказахме в Украйна
Руски боец: Тръгнахме като на церемониал и се оказахме в Украйна

Той споделя в детайли опита си от военните действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР