Заради бум на нови случаи на заразени с коронавирус, китайските

...
Заради бум на нови случаи на заразени с коронавирус, китайските
Коментари Харесай

Китай отново прибегна до блокади заради зачестили случаи на Covid-19

Заради взрив на нови случаи на инфектирани с ковид, китайските управляващи блокираха Шулан, провинция Джилин в североизточната част на Китай и оповестиха публично за нови огнища на болест. 700 000 поданици са подложени на допустимо най-строгите ограничения за изолираност, на каквито бяха подложени и хората от Ухан, написа The Guardian.

Всички села и жилищни комплекси в обитаемото място са затворени, позволява се на един човек от домакинство да пазари артикули от първа нужда през два дни в продължение на два часа. Ако в дадена жилищна локация се разпознава инфектиран с ковид, никой не може да я напусне или да влезе в нея. 
Всичко стартира предходната седмица, когато градът беше систематизиран като обитаемо място с висок риск. Причината – появиха се много случаи на инфектирани от обкръжението на жена без известна история на пътешестване или излагане на вируса. В отговор управляващите разпоредиха краткотрайно затваряне на всички публични места, учебни заведения и градски превоз.
Пекин наскоро отхлаби малко „ стоманения обръч “ и разгласи, че може да облекчи някои гранични ограничавания, защото се приготвя за старта в четвъртък на забавения годишен конгрес на Комунистическата партия. 
В началото на тази седмица, ограниченията бяха затегнати фрапантно, откакто China Daily разгласи града за „ най-новата точка на пандемия в страната “. Изданието разгласи, че стотици хора са под здравна карантина и животът може да не се върне към естественото си русло в продължение на седмици.
Във вторник различен непосредствен град вкара защитни ограничения. Властите на провинция Джилин обявиха, че заради „ тежките условия “ на епидемията в регионите към град Джаохе, публичният и междуградският превоз ще бъде спрян до последващо разпореждане.
Североизточната част на страната, която граничи с Русия и Северна Корея, се трансформира в зона на съществено безпокойствие, защото наблюдаващи допуснаха, че случаите са регистрирани по границата и по-късно са почнали да се популяризират на локално равнище. Най-малко 34 души са били диагностицирани с Covid-19 в провинция Джилин през миналата седмица.
Междувременно стана ясно, че няколко страни, сред които Китай, Япония и Южна Корея, разискват отварянето на канали за бизнес пътувания със строги условия за тестване.
В края на април десетки милиони китайци и посетители на страната пътуваха за първи път от месеци през петдневната почивка в чест на народен китайски празник и бяха отстранени условията за карантина за идващите в Пекин хора.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР