Заради 4 400 души, не трябва да се хвърля петно

...
Заради 4 400 души, не трябва да се хвърля петно
Коментари Харесай

Танева: Не съм препоръчвала прикриване на злоупотреби, а да не се хвалим с тях

Заради 4 400 души, не би трябвало да се хвърля леке на 100 000 производители.
Това съобщи земеделският министър Десислава Танева, която не съумя да пристигна в студиото на bTV тази заран и се наложи да изяснява за абсурда с еврофондовете от болничното заведение.
Причината е, че заместникът ѝ Атанас Добрев беше карантиниран с ковид. Танева е била тествана за грипа, чака и останалите ѝ сътрудници, които са имали контакти с Добрев да бъдат
" Категорично не съм препоръчвала да се прикриват злоупотреби, а да не се хвалим с тя х. 50% от производителите, които са получили европари, са тествани.
. Никога не съм се хвалила с тези инспекции, тъй като ще се лепне леке на хората, които се занимават със земеделие, плодове и зеленчуци ", разяснява Танева.
" Аз съм признателна на всички европейски органи, с които работим прелестно. Контролните органи работят и тези, които злоупотребяват, не получават пари.
Затова същинските производители взимат повече средства . Пред Европа се споделя всичко, не замитаме проблем и. Няма мандат, в който да се е правила по-голяма инспекция.
Аз не мога да се лаская, че върша инспекции, които са 10 пъти над естествените. 4 400 души не са получили европейски помощи. Заради тя не би трябвало да се хвърля леке на 100 000 производители.
Сектор земеделие не е финансиран задоволително. Всички данни, които са ми поискали от Европейска комисия, са били предоставени правилно ", сподели още земеделският министър.
" Това са общи приказки, които хвърлят леке върху земеделското министерство. Става въпрос за политическа офанзива. Идват избори, уповавам се това да не повлияе на европодкрепата в бранша ", добави Десислава Танева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР