Запознати с фактурите, както и останалите документи твърдят, че на

...
Запознати с фактурите, както и останалите документи твърдят, че на
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Благоевград кара чужда Тойота и не иска да я върне на собственика й

Запознати с фактурите, както и останалите документи настояват, че на джипа е изработен ремонт за 28 бона, освен това (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!) след шашма с документите за регистрация, хилядарките са платени от дирекцията, т.е. от парите на данъкоплатеца, който в последно време все по-често бива юридически на маймуна.

 

Джипът Тойота ланд круизер с регистрационен номер Е9697ВР е закупен от Чонгов през 2008 година Сделката е направена по всички правила – при нотариус, с регистрация в КАТ и декларация в данъчното. Година по-късно обаче чиновник на полицейското ръководство го прибира от притежателя му, защото се оказало, че номерът на рамата на джипа бил премахнат и на негово място била залепена планка с различен номер.

 

И защото, както е маркирано в документите от предварителната инспекция, „ возилото е предмет на закононарушение “, стартира следствие кой, по кое време и къде е направил тази замяна. Чонгов добросъвестно предава джипа с ключовете и разните му талони.

Минава време и макар осъществените оперативно-издирвателни мероприятия, не се открива нищо, както настояват от Министерство на вътрешните работи: нито е открит истинският номер на рамата, нито пък възможният притежател. Поради тази причина следствието е прекъснато през 2011 година

 

При все, че Чонгов си желае возилото, неизвестно за какво прокуратурата взема решение то да остане на отговорно бранене в Министерство на вътрешните работи. Изтича обаче и срокът за отминалост – никой не търси колата през изтеклите 5 години. Чонгов също не стопира с опитите да си я върне назад. Както означават в съда, той разполага с контракт за покупко-продажба на джипа, който е отминат без коментар от благоевградската прокуратура.

 

Според съда този контракт е в „ директна връзка с въпроса за собствеността “ на джипа. В последна сметка, преценявайки всички условия, магистратите от Районния съд в Гоце Делчев вземат решение дефинитивно на 31 октомври 2022 година, че возилото би трябвало да бъде върнато на Димитър Чонгов. Решението е дефинитивно и не може да бъде обжалвано.

Макар, че е изпратено на МВР-Благоевград, развръзката по случая към момента е доста надалеч.

 

Най-любопитната и скандална част от тази история е, че през ноември 2022 година, откакто минава още един месец в на вятъра очакване на возилото, в писане на тъжби и заявки, Димитър Чонгов се среща персонално с Георги Кандев, който оглавява благоевградското Министерство на вътрешните работи от юни 2021 година Собственикът на автомобила отбелязва: „ За мое най-голямо учудване, последва отвод от страна на шефа да извърши решението на съда в Гоце Делчев “. Негови близки означават, че е направил общо 3 срещи с благоевградското „ топченге “, които приключвали по еднакъв метод.

 

Чонгов е в очакване министърът на вътрешните работи да разплете възела. Изпратил е цялостно изложение на случая и до омбудсмана. В сигнала до тях Чонгов слага и няколко забавни въпроса като да вземем за пример за какво джипът му е употребен като длъжностен автомобил от МВР-Благоевград от 2015 година досега, освен това без да са платени Гражданска отговорност и винетка. 

 

На всичкото от горната страна е явно, че джипът пътува по всички страни, защото Чонгов получава на домашния си адрес повече от 15 фиша и санкции за въпросното возило, които той би трябвало да заплати, защото за негово злощастие към момента се води негов притежател. Впечатляващ е фактът, че нарушаванията са снимани главно от камера край кюстендилското село Багренци и са направени главно през декември 2021 година, т.е., откакто автомобилът към този момент се употребява от Кандев.

 

От фишовете, Чонгов схваща, че би трябвало да заплати 250 лева, защото на 3.12.2021 година, както и на други дати по-късно, край Багренци, джипът му вместо да е на отговорно бранене в полицейския гараж, пътува без подписана наложителна Гражданска отговорност. 

Освен това са му наложени неколкократно санкции за превишена скорост – 100, 200, 400 и 800 лева край въпросното Багренци и един път на път Е-79 край Благоевград.

 

След редица разправии и пояснения от страна на Чонгов, че не е виждал джипа си от 2009 година, тези санкции биват анулирани служебно.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР