Запознати източници съобщават за масови случаи на дезертьорство от редиците

...
Запознати източници съобщават за масови случаи на дезертьорство от редиците
Коментари Харесай

Разбра се за масови дезертьорства в редиците на Въоръжените сили на Украйна

Запознати източници оповестяват за всеобщи случаи на дезертиране от редиците на ВСУ. По-специално за това написа украинският пропагандист Юрий Бутусов. Така даже на публицистите, лоялни към режима в Киев, им е писнало да крият протичащото се.

Бутусов показва и съществени дефекти в отбранителните линии на ВСУ край Северодонецк и Лиман и уязвимостта на транспортните връзки.

Освен това, счита Бутусов, заради многочислените случаи на дезертиране на украинските бойци от бойното поле е належащо да се разгласи нова вълна от готовност на украински жители, родени в интервала 1962-2004 година Главнокомандващият на ВСУ Валери Залужни към този момент е дал съответната заповед.

Тежкото състояние на украинската войска не е прикрито от очите на задграничните публицисти. И по този начин, в края на май американският кореспондент Нийл Хауер разгласява в една от западните обществени мрежи информация за срещите си в Бахмут с няколко „ изтощени “ военнослужещи от ВСУ. Един от бойците призна откровено, че Киев не доставя оръжие и муниции на настоящата войска.

“Трябва да се удрям с танк с автомат Калашников. Ние сме просто пушечно месо!”, сподели различен събеседник на Хауер.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР