Запознахме кмета на Столична община с решенията, които нашето ИБ

...
Запознахме кмета на Столична община с решенията, които нашето ИБ
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Общинският съвет на София да започне работа по разграждането на модела ГЕРБ

" Запознахме кмета на Столична община с решенията, които нашето ИБ на Народно събрание и на Горско стопанство взаимно взехме. А точно да първо да представим проблемите на столицата, което българските жители са ни делегирали като упования. Именно първо да стартира да действа прозрачността на Столичния общински съвет и община, позволява на жителите до комисии и съвещания - което през последните години от ръководството на ГЕРБ беше прекъснато. " Това съобщи Георги Свиленски на брифинг след срещата на Българска социалистическа партия с кмета на София Васил Терзиев.
Той изясни, че Българска социалистическа партия имат и районна среща в Шумен с определените от партията кметове. " Решението на ИБ е да взе участие заместник-председателя на партията в лицето на Ирена Анастасова и зам.-председателя на парламентарната група в мое лице ", добави социалистът.
" Оттам-нататък минахме през проблемите в крайните квартали - това за което беше и акцията на нашия претендент за кмет и на общинските съветници. Това, за което сме говорили доста пъти - София на 2 скорости. Канализацията, общинската благосъстоятелност и компании, жилищното строителство и политика на Столична община. Проблеми, които Българска социалистическа партия е залагала във всички свои акции през годините. За постове, ръководители на комисии, сформира на комисии, зам.-кметове и шефове - не е ставало дума. Председателят на общинския съвет още първоначално декларирахме, че в понеделник на сесията нашите общински съветници няма да поддържат господин Бонев за ръководител на общинския съвет. Но би трябвало да кажем ясно към всички, че е извънредно значимо те бързо да намерят решение на този въпрос. Защото следва гледане на бюджета, на проект сметката за непорочност, транспортните задания и това всичко би трябвало да бъде признато до края на годината ", разяснява Свиленски за целите на социалистическата партия в столицата.
В умозаключение зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия се обърна към всички общински съветници да намерят метод за започването на работата на столичния общински съвет, както и за пускане на работа по отношение на разграждането на модела ГЕРБ. " Ние сме споделили какво ще създадем и по какъв начин. Ще даваме предложенията и решенията. От понеделник нашите общински съветници стартират да внасят оферти по всички проблеми. Отговорността за това да има ръководител е на болшинството и на партията, която е спечелила ", приключи Георги Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР