Запознах се с огромен обем медицинска документация. Уверявам ви, че

...
Запознах се с огромен обем медицинска документация. Уверявам ви, че
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Няма нито един пропуск в работата на медиците при лечението на Даная

„ Запознах се с голям размер здравна документи. Уверявам ви, че в „ Пирогов “ са осъществени освен голям брой инспекции, само че са правени и инспекции на инспекциите. Няма установени изрично никакви пропуски от страна на болничното заведение в диагностичния и лечебния развой на детенцето. Нито едно нарушаване “. Това съобщи пред bTV адв. Димитър Марковски, който съставлява медиците от незабавната болница в спора, зародил откакто майката на умрялата 15-годишна Даная – Ани Стоянова, изиска оставката на шефа доктор Валентин Димитров, до момента в който бъдат изцяло изяснени събитията към гибелта на момичето.

Юристът показа, че се е заел с този отбрана от почит към работещите в „ Пирогов “. „ Представлявам шефа и огромна част от самите чиновници и лекари в болничното заведение, които се усещат наранени от нападките. Има формирана инспекция от СГП за лекарска немарливост. В рамките на нея ще бъдат разпитани голям брой от докторите и личния състав, който се е занимавал с умрялото дете. Болницата съставлява хората, които работят в нея. В „ Пирогов “ работят едни от светилата в българската медицина “, сподели адв. Марковски.

„ Иска се оставката на шефа на болничното заведение, само че какво би трансформирало в случай че доктор Валентин Димитров напусне? “ зададе въпрос той. По думите му би било целесъобразно да има такова искане, в случай че са налице груби служебни нарушавания и съществени пропуски в диагностично-лечебния развой на детето, каквито на процедура няма.

Адвокат Марковски изясни, че е разговарял с всички лекари, който са били част от процеса на лекуване на Даная, и е безапелационен, че няма нито един пропуск в тяхната работа.

„ Това е освен най-голямата болница в София, това е национална болница, всички знаем, че човекопотокът, който минава през болничното заведение, е голям, това е цех за медицина. Разбира се, има смъртни случаи, само че те умират не от това, че някой не си е приключил работата както би трябвало, а от това, че идват в доста тежко здравословно положение “, разяснява юристът.

Той окачестви офанзивата против „ Пирогов “ като невиждана и означи, че тя е обвързвана освен със случая на Даная, а ръководителите на клиники са подготвени да изоставен, което е една човешка ответна реакция против всички нападки.

Единственото нарушаване, което е на вниманието, е обвързвано с това, че не е спазена цялата бюрократична процедура за изписване на лекарството за нейните хематологични болести, сподели още юрист Марковски. Това нарушаване е направено в полза на детето, своевременното снабдяване е било извънредно значимо, добави той. И го окачестви като дребно административно нарушаване. 

„ Количеството, което е обещано на детенцето, е обвързвано с приложението на 15 флакона, 13 от които са обезпечени от „ Пирогов “. Първите флакони са обезпечени от лекуващия хематолог на Даная, защото била най-добре осведомена със болесттите “, означи юристът,

Той сподели още, че лекуването на детето е било извършено от мултидисциплинарен екип на „ Пирогов “, който е бил в контакт с лекуващата хематоложка още от момента на постъпването на момичето по неотложност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР