Заповедта за закриването на Националния оперативен щаб е от 26

...
Заповедта за закриването на Националния оперативен щаб е от 26
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Логично е разпускането на НОЩ, следващият премиер трябва да състави свой консултативен орган

Заповедта за закриването на Националния действен щаб е от 26 февруари. Това е безусловно разумно решение. Здравеопазването не може да е боксова круша за новопоявили се политици. Нека бъдем оптимално естествени в тази сфера. Щабът е разумно да бъде разформирован в края на мандата. Логично е идващият министър председател, според неговите разбирания, да сътвори подобен съвещателен орган. Брифингите на щаба не престават, отговорността се носи от министъра на опазването на здравето дружно с държавния основен контрольор. Това сподели на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

" Справяме се и с третата вълна на COVID-10, което значи, че ограниченията, които бяха взети, бяха навременни и дадоха резултат. Здравната ни система устоя, макар сензитивно по-големия напън. За огромно страдание загубихме и продължаваме да губим животи и това е огромната тежест, която ще носим като лекари ", сподели още Ангелов.

" Очакваме да минат няколко седмици, с цел да се усети сензитивно понижаване на броя на приетите в болница, добави той. Обърнахме трендовете на излекувани-потвърдени, т.е. с над 3000 души повече са излекуваните от позитивните случаи в страната. По отношение на болничните кревати на национално равнище се следи понижаване на заетостта ", добави той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/887236071833779/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР