Заповедта за онлайн обучение в последния момент хвърли в смут

...
Заповедта за онлайн обучение в последния момент хвърли в смут
Коментари Харесай

Заповедта за онлайн обучение обърка родители и учители

Заповедта за онлайн образование в последния миг хвърли в ужас родители и учители.

В София-град и в общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана, Перник, Ловеч и Стара Загора от този четвъртък децата би трябвало да си останат вкъщи, а учениците от 2., 3., 4., 6., 9. и 11. клас в Благоевградско трябваше да учат отдалечено.

До късно нощес обаче директорката на учебно заведение Благоевград не е получила заповедта, а единствено авансово писмо от просветителния инспекторат. Затова взема решение да допусне в клас всички в дребното учебно заведение.

Родителите също схванаха за това късно нощес, а някои даже не знаеха и доведоха децата си на учебно заведение.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ако кажат от сутринта за другия ден може, само че в случай че е от вечерта за другия ден, е малко мъчно за реакция. Аз работя тук и тя учи тук, мъчно ще стане “, споделя Яна Бойкова, майка на едно от децата.
Снимка: btvnovinite.bg
Директорката на 9-о главно учебно заведение в Благоевград също е объркана.

„ Вечерта оставят си учебниците тук, потеглят си и на другия ден би трябвало да бъдат в онлайн образование, ние нямаме подготвеност за това, въпреки всичко това не става за една нощ “, споделя Василка Величкова.
Снимка: btvnovinite.bg
Затова в учебното заведение направиха компромис и одобриха в клас децата от онлайн паралелките.

„ Направили сме всичко допустимо в последния миг да бъдат затворени учебните заведения. Това са краткотрайни ограничения. При първа опция там ще реагираме на първо време. Ние също искахме оптимално дълго образователният развой да бъде присъствен, просто сме сложени в обстановка на неспособност “, разяснява здравният министър Стойчо Кацаров.

Образователният министър изиска най-малко месец гратисен интервал, в случай че би трябвало да се вкара зелен документ и за учителите.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имахме къса полемика с министър Кацаров, в която го помолих, в случай че може от 1-ви до 4-ти клас да останат в четвъртък и петък в учебно заведение. Разбрах, че щабът на София е изискал същото. Изчакахме, само че те споделиха „ Не “, съобщи просветният министър.

А родителите на деца до 14 години, които не посещават учебно заведение, детска ясла или градина заради Коронавирус рестриктивните мерки, имат право на месечна помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск и не могат да работят отдалечено.
Снимка: btvnovinite.bg
„ За разпределяне на помощта има рентабилен аршин. Средномесечния приход на член от фамилията не трябва да надвишава 150% от минималната работна заплата или 975 лв. “, изяснява Анелия Василева, шеф отдел " Социални и фамилни помощи " в Агенция за обществено подкрепяне.

Ако родителят отсъства повече от 10 работни дни, има право на цялостния размер - или 650 лева за семейство с едно дете и 975 лв. за две или повече деца.

Стефан Янев: Готов съм да понеса политическата отговорност за Коронавирус ограниченията Напрежение измежду лекари и медицински служащи поради зеления документ Удължават периода на документа за преболедували Как позволяват студентите за присъствен вербален изпит в ЮЗУ? Диян Стаматов: Намираме се на прага на сериозна просветителна рецесия Опашки за ваксини: Разполагат ли пунктовете с задоволително дози? Два имунизационни екипа работят към този момент в болница „ Св. Анна “ Чобанова: Антигенен тест не обезпечава зелен документ за преболедувне Учениците минават напълно онлайн в няколко обитаеми места 4522 са новите случаи на COVID-19 у нас
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР