Заповедта на шефа на ДНСК за спиране на строежа на

...
Заповедта на шефа на ДНСК за спиране на строежа на
Коментари Харесай

За втори път съдът отмени спирането на строежа на Златен век

Заповедта на шефа на ДНСК за прекъсване на градежа на постройката " Златен век " на компанията " Артекс " в столичния квартал " Лозенец " бе анулирана за повторно от Административния съд – София град. Решението на съда на процедура повтаря предходното му, което обаче бе обжалвано от строителния надзор и Върховният административен съд през юни за ново разглеждане.

Съдът също по този начин за следващ път удостоверява, че разрешението за градеж на " Златен Век " е годно до 2028 г, което беше огромният спор по проблема.

Взетото на 6 ноември 2020 година ново решение на Административния съд – София град предстои на обжалване още веднъж пред ВАК в 14-дневен период от оповестението му пред страните по делото. Вероятно ДНСК още веднъж ще оспори анулацията на заповедта за стопирането на градежа, против който локалните стачкуват.

Изграждането на " Златен век " беше спряно през март предходната година след разразяването на абсурда " Апартаментгейт " с купуваните от политици евтини жилища в друга постройка на " Артекс ", която е вложителят и строител на небостъргача в столичния кв. " Лозенец ". Дирекцията за народен строителен надзор първо разгласи, че ще спре отчасти плана поради разминаване сред първичните проекти и осъществяването. След намесата на премиера Бойко Борисов " Златен век " беше замразен напълно.,

Сега обаче Административен съд София град приема за основателна жалбата на " Артекс " и анулира заповедта на ДНСК, а също по този начин осъжда Дирекцията " Национален строителен надзор " да заплати на компанията на Весела Мирянова разходи по делото за 2562 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР