Заповедта на президента на САЩ Доналд Тръмп за ликвидирането на

...
Заповедта на президента на САЩ Доналд Тръмп за ликвидирането на
Коментари Харесай

Тръмп наредил убийството на Солеймани, за да привлече ястребите на импийчмънта

Заповедта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за ликвидирането на иранския военачалник Касем Солеймани е обвързвана с идния импийчмънт развой против американския водач в Сената, написа " Уолстрийт джърнъл ".

След офанзивата Тръмп коментирал пред съветници, че е бил под напън от сенатори от Републиканската партия да се оправи с военачалник Солеймани . Той гледа на сенаторите като на значими поддръжници в идния импийчмънт развой в Сената, оповестиха източници пред изданието.
 Франция: Иран може да се снабди с нуклеарни оръжия до 1-2 година
Франция: Иран може да се снабди с нуклеарни оръжия до 1-2 година

Той добави, че Съединени американски щати взеха " неприятно решение " с изтеглянето си от договорката

Представители на Белия дом описаха пред вестника, че е имало различия сред съветниците по отношение на това дали заповедта е рационална , само че те решили да изпълнят проекта, откакто получили информация от разузнаването, че подкрепяни от Иран сили приготвят удари по американски бойци в Близкия изток.

Съветниците в последна сметка застанали зад проекта на Тръмп след приемане на разследваща информация, че Солеймани ще пътува до интернационалното летище в Багдад, където е имало опция за удар без да обиден иракски цивилни. Освен това въздушното пространство над региона към този момент е било под контрола на Съединени американски щати.
 Отговорът на Иран - единствено началото на пълномащабна интервенция в Близкия изток
Отговорът на Иран - единствено началото на пълномащабна интервенция в Близкия изток

Това предизвести върховен ирански пълководец

Републиканци, в това число сенатор Том Котън, които от дълго време упорстват за военни дейности против Иран, са подкрепили решението на президента.

Във вторник Иран изстреля повече от дузина балистични ракети към бази в Ирак с американски бойци. Нападението беше в отговор на убийството на иранския военачалник Касем Солеймани в Багдад.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР