Заповед на РЗИ, с която падат голяма част от ограниченията

...
Заповед на РЗИ, с която падат голяма част от ограниченията
Коментари Харесай

Защо в Пловдив не разхлабват мерките, както в София, макар под тепетата заразените да са по-малко?

Заповед на РЗИ, с която падат огромна част от рестриктивните мерки в София бе подписана през днешния ден от шефа на здравната ревизия доктор Данчо Пенчев. С нея от среднощ отпадат рестриктивните мерки с работното време във заведенията, като условието ще бъде те да са цялостни до 50%, а влизането да става със зелен документ. От понеделник всички възпитаници се връщат в клас, като се стопира и плановия банкет.

И към днешна дата София към момента е в Етап 3, а прогнозите за след 5 дни, още веднъж са същите. Не по-различна е и обстановката в Пловдив – тя се намира в Етап 3, само че рестриктивните мерки към момента стоят.

В момента под тепетата заведенията би трябвало да работят до 22:00 часа, плановият банкет в лечебните заведения е неразрешен, а учениците са на ротация за онлайн образование.

Това, което прави усещане е, че инфектирани в София на 100 000 души на база 14-дневна заболеваемост са повече от Пловдив. В столицата към днешна дата има 1872 инфектирани на 100 хиляди души, а в Пловдив тази цифра е 1648. Така разумният въпрос е за какво в едни области, падат ограниченията, а в другите стоят? Още повече, че в едната епидемиологичната конюнктура е по-добра от другите, само че остава под рестрикции.

Днес щаб в регионална администрация Пловдив не е имало, а няма информация все още подобен да е плануван. Оттам обявиха, че наблюдават трендовете със заболелите и при първа опция ще паднат рестриктивните мерки. Напълно неразбираемо е обаче по кое време. А ристрикциите не престават да удрят бизнеса, който изнемогва след прилаганите противоепидемични ограничения. Част от които са с много подозрителен резултат.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР