Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които

...
Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които
Коментари Харесай

Министерство на икономиката: Акциите на община Варна в Пловдивския панаир са запорирани

Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които трябваше да бъдат апортирани в сдружението " Пълдин туринвест " на Георги Гергов, оповестиха от МИИ. Съдът позволи поръчителство на предявения от Държавата иск против Община Варна посредством налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от  " Международен панаир ", които съставляват 29 % от капитала на сдружението. По този метод до привършване на правосъдния спор не могат да бъдат трансферирани акциите на страната в Пловдивския панаир към частното сдружение. Варна влезе като акционер в Панаира откакто кабинетът " Борисов " взе решение тя да получи 29% от държавните акции в сдружението, а Пловдив – към 21%, които по- късно върна.

" Защитата на публичния интерес и собствеността на страната е единствено първата стъпка. Следва да възродим капацитета на Панаира и да подсигуряваме ефикасното му ръководство оттук насетне ", разяснява министър Богданов. Още при встъпването си в служба министър Богдан Богданов разпореди да бъде изработен цялостен разбор на всички вероятни правни дейности от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността по проблема с Пловдивския панаир, тъй че да бъде предпазен държавният интерес. След направения анализ  бе заведено дело с два желае. Депозирана бе молба за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна  към " Пълдин туринвест " и бе направено изключително искане – допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите.

Вчера министър председателят акад. Денков съобщи, че въпросът с Панаира е една от " служебните рецесии ", които е наследил.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР