Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които

...
Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които
Коментари Харесай

Съдът запорира акциите на Варна в Пловдивския панаир

Запорирани са акциите на община Варна в Пловдивския панаир, които трябваше да бъдат апортирани в сдружението " Пълдин туринвест " на Георги Гергов, оповестиха от МИИ. Съдът позволи поръчителство на предявения от Държавата иск против Община Варна посредством налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от “Международен панаир ", които съставляват 29 % от капитала на сдружението.

По този метод до привършване на правосъдния спор не могат да бъдат трансферирани акциите на страната в Пловдивския панаир към частното сдружение.

Варна влезе като акционер в Панаира откакто кабинетът " Борисов " взе решение тя да получи 29% от държавните акции в сдружението, а Пловдив - към 21%, които по- късно върна.

„ Защитата на публичния интерес и собствеността на страната е единствено първата стъпка. Следва да възродим капацитета на Панаира и да подсигуряваме ефикасното му ръководство оттук насетне “, разяснява министър Богданов.

Още при встъпването си в служба министър Богдан Богданов разпореди да бъде изработен цялостен разбор на всички вероятни правни дейности от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността по проблема с Пловдивския панаир, тъй че да бъде предпазен държавният интерес. След направения разбор бе заведено дело с два желае.

Депозирана бе молба за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „ Пълдин туринвест “ и бе направено изключително искане – допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите.

Вчера министър председателят акад. Денков съобщи, че въпросът с Панаира е една от " служебните рецесии ", които е наследил.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР