Заподозрян наркобарон, известен като Пабло Ескобар на Еквадор, е екстрадиран

...
Заподозрян наркобарон, известен като Пабло Ескобар на Еквадор, е екстрадиран
Коментари Харесай

Екстрадираха Пабло Ескобар на Еквадор в САЩ

Заподозрян наркобарон, прочут като " Пабло Ескобар на Еквадор " , е екстрадиран в Съединени американски щати, оповестиха от офиса на основния прокурор на Колумбия, осведоми АП.

Вашингтон Едисон Прадо безрезултатно се опита да предотврати изгонването в Съединени американски щати, заявявайки, че е член на ФАРК ( " Революционните въоръжени сили на Колумбия - национална войска " ) в Колумбия, която имам статут, който разрешава на Прадо да получи прошка съгласно спокойно съглашение.

Прокуратурата разгласи в известие, че Прадо е бил ескортиран от 50 командоси и сътрудници на разнообразни полицейски организации до предаването му на американските управляващи.

Той е упрекван от Съединени американски щати в трафик на повече от 200 тона кокаин на американска територия . Прадо е управлявал най-сложния канал за трафик на опиати по тихоокеанското крайбрежие на Южна Америка. Той е сравняван с Ескобар от картела Меделин преди три десетилетия, тъй като се е опитвал да господства по цялата верига - от производството до разпространяването на кокаин в Съединени американски щати.

Полицията акцентира, че организацията на Прадо е изпращала по 10 бързи лодки всяка седмица , като всяка е била натоварена с към звук кокаин.

Прадо беше задържан в Колумбия през април по гледище на федерален съд във Флорида.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР