Заподозреният за експлозията в транспортната станция в центъра на Ню

...
Заподозреният за експлозията в транспортната станция в центъра на Ню
Коментари Харесай

Появиха се нови подробности за бомбаджията от Манхатън! Младият мъж от Бангладеш бил...

Заподозреният за детонацията в транспортната станция в центъра на Ню Йорк е 27-годишен жител на Бангладеш. Това оповестява The New York Post, базирайки се на локалната полиция. По данни на изданието, арестуваният е живеел в Бруклин и е бил последовател на „ Ислямска държава”.

Бомбата, която е избухнала, се е състояла от 13-сантиметрова тръба, цялостна с експлозиви и електрически детонатор. Устройството е гръмнало на улицата, а при гърмежа нападателят е съществено потърпевш. Той е бил отведен в лечебно заведение, а по-късно разпитан от органите на реда.

По-рано някои локални медии оповестиха, че бомбаджията е умрял. Други пък осведомиха, че е ранен и арестуван от полицията.

Полицейският отдел в Ню Йорк заяви в „ Туитър”, че вследствие на детонацията са потърпевши четирима души, които са получили разнообразни пострадвания и контузии. Все отново няма заплаха за живота им.

Американският президент Доналд Тръмп е осведомен за случилото се в Манхатън.

Преди минути локалните управляващи оповестиха детонацията за терористичен атентат. Нито една формация не е оповестила съпричастност към гърмежа.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР