Заподозрени са, че подготвяли саботажи срещу помощта на Берлин за

...
Заподозрени са, че подготвяли саботажи срещу помощта на Берлин за
Коментари Харесай

Германия арестува двама руски шпиони

Заподозрени са, че подготвяли саботажи против помощта на Берлин за Киев
Сред целите били и американски военни обекти

Двама души с двойно поданство - немско и съветско, бяха задържани в Германия по съмнение в шпионаж в интерес на Русия, както и че са подготвяли саботажи, в това число против американски военни обекти, за да попречват военната поддръжка на Берлин за Киев. Това заяви през вчерашния ден немската прокуратура, представена от Ройтерс.

Властите са претърсили домовете и работните места на двамата.

Единият от тях, разпознат като Дитер С., от октомври 2023 година обсъждал вероятни заприказва с лице, обвързвано с съветските секрети служби, показва прокуратурата. Той бил квалифициран да извърши бомбени офанзиви и палежи на военни обекти, в това число употребявани от американските сили, като е заснемал също боен превоз и съоръжение.

Другият арестуван - Александър, е упрекнат, че от предишния месец помагал на Дитер С. да набелязва цели за офанзивите.
“Нашите органи за сигурност предотвратиха вероятни набези с експлозиви, които са имали за цел да саботират военната ни помощ за Украйна ”, съобщи министърката на вътрешните работи Нанси Фезер.

Според сп. “Шпигел ” измежду целите на плануван бойкот била военната база “Графенвьор ” в южната провинция Бавария, където украински бойци се образоват да употребяват американски танкове “Ейбрамс ”.

Прокуратурата подозира още, че Дитер С. се е сражавал в редиците на подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Източна Украйна от декември 2014 година до септември 2016 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР