Започват внезапни проверки на всички индустриални обекти на територията на

...
Започват внезапни проверки на всички индустриални обекти на територията на
Коментари Харесай

Започват внезапни проверки на ТЕЦ-а и индустриалните обекти в Перник заради замърсяване


Започват неочаквани инспекции на всички индустриални обекти на територията на област Перник, с цел да се откри кой замърсява въздуха в града. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на визитата си в Перник през днешния ден. Министърът отиде в миньорския град поради многочислените сигнали и недоволството на жителите от острата задушлива миризма във вечерните часове и през почивните дни.

Екоминистърът заяви пред публицисти, че дружно с кмета Вяра Церовска ще набележат съответни ограничения, с цел да се откри кой е източникът на замърсяването.

" С кмета взаимно ще напишем и ще създадем искане до Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата, естествено Районната ревизия по околната среда и " Басейнова дирекция ", както и Районната здравна ревизия, за сложна инспекция на всички индустриални обекти в региона, с цел да може да бъде открит или да бъде изработен опит за установяването на източника ", сподели министър Димов.

Ще бъдат засилени неочакваните инспекции при зареждането на ТЕЦ-а в града, с цел да се види какво тъкмо ще се гори, сподели още министърът и прикани дейните жители на Перник да имат свои представители в тези инспекции.

Кметът Вяра Церовски заяви, че такава неочаквана инспекция взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда е осъществена нощес и още веднъж не са открити нарушителите. " Това в действителност е извънредно непрекъснат акт на гнет върху перничани, който всяка вечер безусловно взривява моите съграждани ", сподели тя.

Министърът заяви също по този начин, че преди десетина дни е изпратил писмо до митниците и до полицията за засилен надзор на границата за нерегламентиран импорт на боклуци.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР