Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък

...
Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък
Коментари Харесай

Започва укрепването на срутищата на пътя за Рилския манастир

Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия сектор при 27-ми километър на третокласния път Кочериново-Рила-Рилски манастир, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
През последните две седмици се правиха подготвителни действия преди стартирането на същинската укрепителна работа. За да не се затруднява трафикът към Светата обител, строителни действия няма да се правят след 13 ч. в петък и в почивните дни - събота и неделя, както и на публични празници, допълват от АПИ.
За безпроблемното прекосяване на моторните транспортни средства при осъществяването на аварийно-възстановителните работи е въведена краткотрайна организация за придвижване. Трафикът ще се пропуща посредством светофарна уредба, а при нужда ще се контролира от сигналисти за времеви шпации не по-големи от един час. Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават поставената сигнализация и ограничаването на скоростта от 40 км/ч, защото минават през сектор в ремонт. 

Укрепителните действия се правят от „ Автомагистрали “ ЕАД. Държавното сдружението ще работи оптимално мобилизирано, с цел да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е съществена връзка за Рилския манастир, за естествените забележителности и туристическите обекти в покрайнината, да се пътува комфортно и безвредно.
Техническият план планува в 250-метровия сектор от км 27+600 до км 27+850 да се построи укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 метра, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери.
За подсилване, стабилизация и ерозионнен надзор на ската ще бъде положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа, закрепването на която ще се реализира със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде осъществен и хидропосев и ще се построи защитен отводнителен окоп.
Ремонтните действия плануват възобновяване на пътната настилка, както и цялостно създаване на пътната структура в дестабилизирания сектор. Той ще бъде с нова ограничаваща система /мантинела/ и маркировка, се споделя още в известието на Пътната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР