Започват преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България

...
Започват преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Старт на среднощни преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

Започват договарянията сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната - Демократична България " за съставянето на нов кабинет, откакто на 6 март държавното управление, отпред с акад. Николай Денков подаде оставка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първите диалози ще се проведат в събота, от 18:00 ч., идващите най-вероятно в неделния ден преди назначените съвещания от президента Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент съобщи, че оставя 100% решението на Мария Габриел, защото тя ще работи с министрите и ще носи отговорност, само че насочи остри рецензии към финансовия министър Асен Василев. „ Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Габриел може да работи с него, да работи. Ако не престават да вършат поголовни смени, даже когато са в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, когато са в оставка, да си поставят свои заместници - Национална агенция за приходите, Митници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър ", разяснява водачът на ГЕРБ ден преди старта на формалните договаряния по плана за съдружно съглашение.

" Екзотично " предложение насочи Борисов към сътрудниците си от ПП-ДБ, визирайки значимостта на регулаторите, която от обединяването отдават: " ГЕРБ взема всички министри, даваме им Министерство на външните работи, и да гласуваме регулаторите единствено с техни хора ". За да няма шумове в системата с Движение за права и свободи не разясняваме, посочи още Бойко Борисов. Той насочи предизвестие към към момента некоалиционните си сътрудници да внимават с алените рози, които сервират на Българска социалистическа партия. " С комунистическата партия ГЕРБ няма да ръководи и няма да дели регулаторите ", безапелационен бе Борисов.

Не закъсня и коментарът на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който прикани Борисов да спре да дава прилагателни. „ Това не оказва помощ. Държим се с огромно почитание към преговорния екип на ГЕРБ. Борисов единствено прави договарянията по-трудни, би трябвало да има малко дисциплинираност “, съобщи Петков.

В отговор на думите на водача на ГЕРБ, който съобщи, че не желае Асен Василев да бъде финансов министър, Петков отвърна: Утре Борисов да пристигна в Народно събрание и да ми каже предлагането си в лицето.

Като късмет за положително държавно управление дефинира Петков желанието на Борисов да делегира права на Мария Габриел като министър председател. „ Този кабинет има смисъл единствено и само, в случай че нашите промени не престават. Няма да държим държавно управление, единствено с цел да имаме държавно управление. Ще застанем зад Мария Габриел, в случай че знаем, че съдът става самостоятелен, че регулаторите стартират да работят за хората и службите стартират да работят за жителите ", акцентира още съпредседателят на ПП-ДБ.

Правителството служи, с цел да може регулаторите да работят за хората и съдът да се почисти от джуджета и нотариуси. Това ни интересува всъщност, сподели от своя страна и Христо Иванов. Настояваме да има ясна формула за носене на отговорност. Фокусът при регулаторите да бъде върху качествата на хората, а не върху това кой ги е излъчил, сподели още водачът на " Да, България ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР