Започват номинациите за наградата Спортист на годината за 2022 година

...
Започват номинациите за наградата Спортист на годината за 2022 година
Коментари Харесай

Община Търговище започва гласуване за наградите Спортист на годината за 2022 година

Започват номинациите за премията " Спортист на годината " за 2022 година на община Търговище. В класацията ще бъдат отличени десетте най-хубави самостоятелни спортисти, както и най-успешният тим на годината. Наградата " Млада вяра на годината " ще получи най-хубавият състезател до 12-годишна възраст, показват от общинската администрация.

Право да подават оферти за носители на премиите имат всички спортни клубове, разрастващи дейна активност в общината. Те могат да посочат до три номинации във всяка от категориите.

Документите се одобряват до 28 ноември, в това число, в Центъра за административно обслужване на Общината. Класирането ще бъде осъществено от комисия, назначена със заповед на кмета Дарин Димитров. В нея вземат участие спортни деятели, общински съветници, специалисти от локалната администрация и публицисти. Образец на формуляра за номиниране на спортистите е оповестен в уеб страницата на Общината.

Отличията ще бъдат връчени на тържествена гала през декември.

През предходната година за най-успешен състезател бе избрана състезателката по спортна пукотевица и почетен жител на Търговище Антоанета Костадинова. На Олимпийските игри в Токио през 2021 година тя завоюва сребърен орден в дисциплината с пневматичен револвер и четвърто място с малокалибрен револвер, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР