Започват дейностите по пролетната поддръжка в града с интегриран план-график,

...
Започват дейностите по пролетната поддръжка в града с интегриран план-график,
Коментари Харесай

Пролетно миене и ремонт на улици, засаждане, обезпаразитяване в София

Започват дейностите по пролетната поддръжка в града с интегриран план-график, за осъществяване в разумна поредност на дейностите по поддръжка, оповестиха от Столичната община.

Интегрираният график включва настоящ ремонт на пътни настилки и тротоари, миене на улици и булеварди, маркировка, боядисване на стълбове на уличното осветяване, поддръжка на зеленината в паркове и градини, в това число напръскване против паразити, и засаждане на дървета по продължение на пътни артерии.

Текущият ремонт на пътната настилка и тротоари, част от пролетната поддръжка, стартираха още през март и ще продължат до края на юли като в графика все още има за привършване над 450 местоположения във всички 24 региона на София. Графикът се обновява настоящо с постъпилите сигнали на жители и на база на обходите на направление “Обществено строителство ”.

Предвижда се и сезонното засаждане по протежението на улици и булеварди, като по проект ще бъдат засадени към 700 нови дървета в празните посадъчни гнезда на тротоарите. Дирекция “Зелени системи ” на Столичната община към този момент е направила прелиминарен обзор на всички свободни места и дефинира подобаващите дървесни типове за засаждане за съответното място.

Обезпаразитяването на паркове и градини започва на 20 март, а по проект вторите обработки против инсекти, кърлежи и гризачи в тревните площи ще завърши до края на април при удобни метеорологични условия.

От 1 април стартира изцяло миене на улици и булеварди. В началото на месеца ще се извърши миене на съществени пътни артерии, като дейностите ще се управляват от екипи на Столичния инспекторат. Наред с пътните платна се мият и тротоарните настилки. Извършва се миене на булеварди и улици, на които авансово е направено метене и разчистване на регули и на дъждоприемните шахти.

Днес, 1 април, ще се мият улици и булеварди в регионите: „ Красно село “, „ Сердика “, „ Подуяне “, „ Слатина “, „ Лозенец “, „ Надежда “, „ Младост “, „ Студентски “, „ Люлин “, „ Нови Искър “.

Фирмите-изпълнители, които имат контракт със Столична община за лятно разчистване, ще извършват дейностите по график, съгласуван с трафика в града. Екипите на почистващите компании правят миене с автоцистерна с маркуч в друг времеви диапазон, за да не се затруднява придвижването. Дейностите ще се извършват както денем, по този начин и през нощта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР