Започват да излизат първи екзитполове за президентската надпревара в изборите

...
Започват да излизат първи екзитполове за президентската надпревара в изборите
Коментари Харесай

Първи данни: Тръмп печели гласовете в Индиана, Байдън в Кентъки

Започват да излизат първи екзитполове за президентската конкуренция в изборите за 46-ти президент на Съединени американски щати. По данни на Си Ен Ен актуалният президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския води с 66,7% в щата Индиана, а претендентът на Демократическата партия - Джо Байдън с 31,4%

В Кентъки претендентът на Демократическата партия Байдън води с 54%,6 а Тръмп - 43,8%.

Според данни от екзитпола на "Вашингтон пост " в Индиана Тръмп събира 66,5% от гласовете, а Джо Байдън - 31,1%.

В американската изборна система не са значими безспорните гласове, а това какво ще се случи в електоралния лицей.

Американски федерален арбитър подреди на пощенските служби в щати, считани за основни за изхода от президентските избори, да ревизират за неизпратени бюлетини, предадоха Ройтерс и ДПА.

Много щати ще признаят за годни единствено бюлетини, получени по пощата до края на изборния ден през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на пощенските служби за към 300 000 изпратени от гласоподаватели бюлетини към момента няма удостоверение, че са били получени от изборните управляващи, отбелязва Ройтерс.

Десетки милиони американци към този момент гласоподаваха по пощата. На този декор президентът републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския неведнъж съобщи, че това усилва вероятността от изборни измами - изказвания, които не поддържа с каквито и да било доказателства.

Смята се, че демократите са по-склонни да гласоподават по пощата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР