Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза

...
Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза
Коментари Харесай

Идваме при вас!

Започваме тази сесия с едно съществено публично напрежение, с рецесия в държавното управление и неустойчивост в ръководещото болшинство. В последния месец се случиха две събития и една покруса, които споделят всичко освен за последните месеци, а за последните 29 години. Срина се Търговският указател и блокира целия стопански живот в страната, а държавните институции бяха безусловно безпомощни да реагират. 250 хиляди души, които държавното управление е задължило да се застраховат с "Гражданска отговорност ", бяха излъгани от осигурител, който държавното управление е лицензирало, и страната остана безучастна. 17 почтени души починаха поради корупция и обири, които към този момент убиват физически. Чуждестранните вложения са се сринали 10 пъти, цените потеглят нагоре, а от 1 октомври 2018 година се чака и ново нарастване на цената на газа, а оттова - и на всички артикули. Какво споделят всички тези обстоятелства - корупцията и кражбите, връзките на властта с бизнеса доведоха до физическа гибел. Държавните институции са блокирани, страната абдикира от грижата за своите жители и задължението си да ги пази при положение на банкрути. Управляващите реагираха, като се хванаха за гушите, само че не в спор за родолюбието, а в спор за постовете и парите. Главната партия в обединението ГЕРБ от нощес също реагира и в идващите дни ще сме очевидци на

борбата Цветанов - Борисов

Подадени оставки от премиера Борисов се оспорват от господин Цветанов. За какво приказва всичко това - за безспорна неустойчивост при ръководещите и неустановеност в страната. Най-тежката реакция е отговорът - тирания.
Г-н Валери Симеонов, кои са маргиналните групи, които желаят промяната на държавното управление, майките с увреждания ли са маргинали или се борят за живота на децата си? Г-н Каракачанов, кои са тези, които желаят кръв - 10-те деца от хора на БНР, които стачкуват пред Министерски съвет ли? Г-н Борисов, къде са спящите клетките? "Спящи кафези " се споделя за терористи, за ИДИЛ. Баба Дора е спяща клетка терористка или жена, която се бори за правото да работи, да гледа животни, за труд и да си изкарва хляба? Това е реакцията на диктатурата - всеки, който е неудовлетворен, е или спяща клетка, или маргинал, тъй като народът стана и сподели мнението си, а то е, че повече по този начин не може.
Вчера медиите нарекоха обстановката "Цирк във властта ". Това не е цирк, а разпад на държавността и мъка на народа. И постоянно има опция, уважаеми българи. Има потребност от хрумвания и ние през днешния ден се обръщаме към вас, с цел да ви ги предложим, само че не хрумвания, които трансформират този или оня закон, а хрумвания за

смяна на системата на 29-годишно ръководство

на България, на власт и пари, на леви и десни, които се събираха сякаш за общия национален интерес, а в действителност за персоналния собствен. Можем ли да организираме националната сила, с цел да сложим завършек на този модел, в който всички имаме принос. Това е нашето послание към вас, народе, и съответно ви предлагаме диалог дали можем да променим системата по следния метод.
Първо, да кажем, че страната няма да бяга от тези браншове, които подсигуряват националната ни сигурност, здравето и образованието на нацията. Можем ли да кажем, че няма да приватизираме и даваме на концесии българските железници, "Български пощи ", Българския енергиен холдинг? Заедно с доста от вас, учени и експерти, направихме обзор и разбор каква стопанска система би трябвало да развива България, с цел да имаме лична стопанска система и произвеждане. Предлагаме ви този разбор. България с запаси и фрагменти да развива електротехника, електроника, осведомителни и информационни технологии, земеделие и хранително-вкусова индустрия, фармацевтика и химическа индустрия. Можем ли да заложим държавна грижа, без да нарушаваме разпоредбите на пазарната стопанска система в тези браншове?
Заедно с бизнеса обсъждахме от какви фрагменти има потребност тази стопанска система, с цел да съществува и да се развива, благодаря им. Грешна е тезата, че ще си внесем фрагменти. Истинската, държавническата позиция е да си отгледаме фрагменти, имаме и този разбор - България има потребност от 125 машинни инженери, 125 химически инженери и така нататък Питаме ви, може ли страната да заложи тези специалности в българските учебни заведения, да заплаща стипендии, да се грижи за тези деца и когато завършат, да бъдат задължени да работят несъмнено време в България? Имаме нашата визия, предложение към вас, за земеделие. Докога 10 семейства в България ще държат земеделската земя и тя ще се употребява за вложения, а не за развъждане на храна? Можем ли да сложим таван на дотациите? Има сили и пари да възстановим "Напоителни системи ", да преразпределим средствата към плодове, зеленчуци, мляко и месо, а не към 10-те огромни в България, които гледат единствено жито.

Здравеопазването е в злополука

- от ден на ден пари, все по-лошо качество. И тук имаме своето предложение към вас - държавните и общинските лечебни заведения да не са търговски сдружения, а лечебни заведения, в случай че желаят да употребяват парите от НЗОК. Не можем да вървим против модерната стопанска система и против Конституцията, дано да има частни лечебни заведения, само че в случай че желаят да лекуват и да употребяват пари от Здравната каса, да станат лечебни заведения. Ако желаят да останат търговски сдружения, които работят за облага, дано намерят механизъм богатите хора в България да си доплащат, с цел да се лекуват там.
Можем ли да беседваме за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите и храните? Можем. Може да не стигнем до единодушие, само че е значимо да проведем този диалог, тъй като ниските приходи, бедността и корупцията, а не подправените вести, дами и господа ръководещи, са същинската опасност за националната сигурност. Нека да поговорим - можем ли да въведем фамилно подоходно облагане за младите, които имат деца, да заплащат по-малко налози? Можем ли да понижим Данък добавена стойност на бебешките артикули, с цел да подпомогнем младите фамилии? Можем ли на младите, когато взимат ново жилище, да отпуснем заем при облекчени условия? Докога ще дискутираме преизчисляване на пенсиите?

Не може да се живее с 200 лева пенсия

Ето ви тези за диалог и тематики за единодушие. Можем да развиваме такава, друга България, обаче при някои условия. Очевидно е, че корупцията и кражбите, че този модел на прехода, на обязаност на политици и бизнес, на пари и власт, пречи на другото развиване на България. Как да преодолеем това? Очевидно е, че в това болшинство няма да стане и в тази зала няма да стане. Искаме този диалог с хората, с народа, тъй като корупцията и кражбите, уважаеми българи, са заложени в законите. Мнозинството постави кражбите в законите, направи ги законна активност и затова няма да има осъдени за тях. Те желаеха да опростят 58 млн. лева на Домусчиев със закон и кой щеше да ги хване по-късно? Те желаеха автомобилна камара, която да даде на техен доближен правото да лицензира автомобилния превоз в България, още веднъж със закон, и кой щеше да бъде осъден за това?
Ето за какво тази зала, този парламент и това болшинство не могат да решат тези проблеми. Те са изчерпали своята функционалност. Искаме оставката на това държавно управление, завършек на тази мъка,

разформироване на Народното събрание и предварителни избори


Скъпи българи,
Ние не споделяме, че сме най-умните, че сме измислили най-хубавия модел за бъдещето на България. Ние ви даваме хрумвания, доста от тях разработихме дружно с вас. Благодарим ви за това. Тръгваме към вас. Не желаеме гласовете ви за Българска социалистическа партия, имаме потребност от националната ви сила, от българщината ви, от грижата ви - за семейство, за жанр, за родно място, за бъдещето на децата ни. Идваме при вас, тъй като молим всеки рационален българин да даде своя принос - кой с каквото може, да променим системата и модела. Смяна на един с различен министър, на една ръководеща партия с друга не е задоволително към този момент, в случай че моделът и системата останат същите.
Знаем, че няма да е елементарно, че няма да е бързо, че ще има огромна опозиция, само че имаме потребност от храброст на концепциите, непоквареност на хората и поредност в дейностите. Ето за какво нашата парламентарна група реши 20 души ще остават в зала и ще отстояват позициите на "БСП за България ". Останалите идваме при вас, излизаме отсам и идваме при вас с нашето предложение, с нашата молба, с нашата подготвеност да ви чуем. Може да сте по-умни, може да сте по-добри, само че значимото е да сте българи.
Аз съм ръководител на "БСП за България ", само че ви приказвам като българка. Наистина, без единство към национална идея и теория, към решение за слагане завършек на този преход нищо няма да се промени. Ето за какво, скъпи сънародници, отворени към вашите хрумвания, разум, страсти, труд, протягаме ръка за предстоящ модел на ръководство на България, който слага разнообразни полезности в своята основа - правдивост, взаимност, равни благоприятни условия, по-добър живот за вас, народен суверенитет и българщина.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР