Започваме с една неприятна новина. Българската държава трябва да направи

...
Започваме с една неприятна новина. Българската държава трябва да направи
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Бойко Рашков за катастрофата на Струма: Картината е ужасяваща! Не е за гледане там, хората са на въглен

Започваме с една неприятна вест. Българската страна би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да проверява този пътен случай, довел до гибелта на 46 индивида и какви грижи би трябвало да бъдат положени за оживелите. Това съобщи пред публицисти на мястото на нещастието с македонския рейс на Автомагистрала " Струма ".

" Следствието ще направи всичко належащо, с цел да се откри повода, довела до тази голяма покруса. Използвам опцията да изкажа моето състрадание към околните, починали в тази покруса ", съобщи той.

Стефан Янев не посочи дали починалите са единствено македонски жители или има и други.

" Картината е ужасяваща! Не е за гледане там! ", съобщи на собствен ред служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

" От моя опит, от моята позиция - не съм виждал такова нещо до момента. Хората са скупчени, хората са на въглен вътре. И по тази причина никой не може да каже какъв брой са. Трябва да се разпознават оттук насетне и да се откриват човек по човек ", съобщи още той.

Според него е имало опция пасажери от един рейс да са се трансферирали в различен, защото четири македонски рейса са пътували от Турция за Македония.

Той подчертава ще фокусът ще е оптимално върху следствието.

Рашков съобщи, че е изцяло допустимо запалването на рейса да се е получило вследствие на допира му с мантинелата, защото той е завил внезапно вдясно. " Чухме всевъзможни версии, в това число и приключване на гориво. Всичко това ще се обясни, уповавам се доста бързо. Колегите от Следствието ще си свършат работа ", съобщи още той.

Шефът на Следствието изясни, че фактически починалите са неузнаваеми, 45 са откритите жертви досега, 12 от тях - деца. Според него две са версиите за злополуката - човешка неточност на лидера на рейса или зародила ненадейно техническа нередовност. Към мястото на нещастието пътуват правосъдни медици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР